25/9

Jag vet inte vad som händer med mig och jag vet inte hur jag ska få det att sluta hända. Men jag vet att jag inte mår bra, inte alls. Har aldrig varit så här låg under så här lång tid.
Ärligt talat så tror jag inte att det kommer bli så mycket bättre förän jag fått börja på ätstörnings- och traumaenheten.
 
Jag äter iaf. Så ingen behöver oroa sig för att jag svälter mig själv eller något sånt.

20/9

 
Efter gymmet och duschen skaffade jag sidbena, så nu kommer jag nog ha såhär ett tag. Bra alternativ till klippning om man tröttnat på frisyren!
Måste tillkännage att jag varit sugen på att klippa lugg flera gånger.
 
Pelmatic ( kommunens vikariepool) lyckades pricka in en bra dag att skicka ut vik-erbjudande till en förskola kl 9-16. De valde nämligen samma dag som jag valde att glömma mobilen hemma i morgonstressen.
 
Ganska jobbigt ändå att de inte skriver ut vilken förskola det är som behöver vikarie, eftersom jag inte vill tillbaka till Oxhagen. Det är inte ens värt 97kr i timmen, möjligtvis en dag eller till och med 2 dagar med vilodagar mellan men inte mer. Då får de hitta någon annan super-människa eller snarare super-skurk om man ska få ordning på de där barnen. Ironman

18- 19/9


1. Det gick jättebra hos tandläkaren! Det va ett jätte litet hål som tog ca 2 sek att laga och det gick galant utan bedövning.
2. Cyklade hem till Bea, pratade och spelade xbox.
3. Cyklade hem runt kl 17 och lyckades precis komma innanför dörren när himlen öppnde sig i ca 3 min och lämnade efter sig en vacker regnbåda (bild 1)
4. Bakade morotskaka/tårta.
5. Sen kom Erik med massor mys.
 
1. I dag sov jag länge, sen va jag länge på gymmet.
2. Åt tonfisksallad.
3.Och gjorde klart morotskakan med philadelphiafrosting och vit choklad.

17/9

Fick äntligen tag på ätstörningsenheten! De hade inte glömt mig, de är bara otroligt sega under sommaren, så kommer höra från dom någon gång under månaden... Men kan ju ana att det kommer bli vinter efter som förra gången sa de att de skulle höra av sig under sommaren men nu är det höst.
 
I morgon ska borras hål hos mardröms-monster-tortyrspecialist-tandläkaren.
 
Ursäkta tråkiga inlägg utan bilder.
 

13/9

Stackarna är ju bra efterblivna... sitter på af ( work4u).
 
 
A good thing:
Har snart läst ut världskrig Z! det är ju iför sig inte bra för då kommer jag ha läst ut en av de bästa böckerna jag någonsin läst. Men som tur är så finns det ju första boken kvar att läsa och 2013 kommer filmatiseringen av boken med Brad Pitt i huvudrollen!

Bokoman

Tyvärr insåg jag nyss att detta är bok nr 2 i den serien. Vet inte om jag kan hålla mig från att börja läsa denna förän jag köpt den första!
 
Och denna ska jag läsa på Engelskan.
 
 
 
Tog bussen upp på stan ett litet tag. Hade glömt bort vilka konstiga människor man kan se på stadsbussen..
Först en otroligt vidrig man som hade häng med både byxor och kalsonger. Sen vettefan vad gejen är med invandrar killar som stirrar en i ögonen och "vinkar" med sina ögonbryn, han hade dessutom bara ett ögonbryn vilket gjorde det hela ännu mer störande. MAN GÖR INTE SÅ LÄNGRE! Om men ens någon sin gjort så. Men och andra sidan kommer de från ett land som ligger flera hundra år efter i sin kvinnosyn så det är kanske inte konstigt att de flirtar med tjejer så efterblivet... Jag är inte rasist, även om jag oftast har åsikter som kan tyckas rasistiska men jag lovar att de är grundade på erfarenhet och inte fördommar.
 

10/9

Förbereder mig för att dra till gymet men det går himla segt... hatar att va sjuk och slöa till...
Lyckades även ringa ätstörningsenheten under just den timmen som de har rast tydligen.
 
Har en dålig dag, är skitsur och irriterad på det mesta.
 
testade att platta håret och så här långt, platt och tråkig blir det då. dessutom tvättade jag håret med barnängens balsam igår och mitt hår blir skit äckligt av det, känns som en smuttsig hund ( som luktar gott)
 
 
Nu när jag varit förskyld och inte tränat och dessutom ätit mer så har jag gått upp ca2kg på 2veckor ( har inte vägt mig men det är så jag upplever mig själv just nu, så inte så konsigt att jag mår som jag mår).
Kommer ta ca 3-4 veckor att bränna bort de där 2kg. Kan göra det på 2 veckor men då skulle jag vara tillbaka i ätstörningen ordentligt.
 
 
I dag planerar jag att vara på gymmet minst 2h, I morgon har jag bokat ett step-pass och på Onsdag ska jag testa spin2013 konceptet är ungefär som att köra med pulsklocka fast utan pulsklocka och istället gå på känsla.
 
Jag har sagt det förut men nämner det igen. Jag mår inte bra just nu, höst-depression eller down-period. Men träningen hjälper att hålla självhatet borta, träning skadar mindre än självhat. Känner att jag inte kan ta itu med de riktiga problemen själv och så länge jag inte får gå till traumaenheten eller ätstörningsenheten så kommer jag gör det jag kan för att distrahera mig från att tänka på dåliga saker.

9/9

Söndags Lunch
Morot, gurka, dipp med gräslök och dill, min guakamole och finn crisp.
 
Söndags Fika


Äppelpaj
Kan inte tyvärr skriva ett ordentligt recept men lite av det småttiga och gottiga i pajdegen är:
-hasselnötter
-valnötter
-cashewnötter
-kokosflingor
-fiberhusk
-smör
-kvarg
OMG! Resident Evil, ny film kommer snart på bio!!! ( zombie-film för de som inte vet)

tidigare i veckan




 

höst-intro-inspo

 
Alla bilder från google

Bananpannkaka

 1port
2st ägg
1st banan
 
Mosa bananen och blanda med äggen. Stek länge på medel -låg värme.
 
Ät tillsammans med t,ex keso, blåbär och ringla över flytande honung

Morfars tårta

Lager 1: kolakräm
Lager 2: vitchoklad och grädde
Garnering: grädde, mandelspån, valnötter, krossade hasselnötter, kakao

4/9

Herregud! det är typ 4månader tills nyår.. Det har snart gått ännu ett år, helt sjukt och galet.
 
Här är lite bilder från alldeles nyss.
 
I kastrullen: tomatsoppa
Paj nr1: blåbär och hallon
Paj nr2: äpple
 
Jag va flyktig och oskarp.

1/9

Lördag

Varit förskyld sen i Tisdag, då träffade jag även Erik och sen dess har han varit riktigt förskyld, feber, ont i halsen och hela köret.
(lite osäker på om det va i tisdags som jag smittade honom men aja)
Jag fick bara lite ont i halsen och började hosta för 2 dagar sen men nu känner jag mig i stort sett frisk.
 
Jättesugen på att träna men man latar tills sig ordentligt när man inte tränat på ett tag.
 
Mer tips!
Mina bästa tips för att klara sig från förskylningen.

- Träna. Innan förskylningen såklart. Det förbättrar immunförsvaret och kroppens förmåga att reparera och återhämta sig själv.
 
- Klä dig varmt. Ja, mormor har rätt!
Man blir inte förskyld av att bara frysa, det krävs en bakterie eller ett virus men på något vis så bryter den ut lättare om man blir kall, antar jag.
 
- Vila. Känner du att du börjar få lite ont i halsen eller blir täppt i näsan så ska du vila så mycket som möjligt= träna inte!
 
- Äta massor. Kroppen behöver näring och energi för att bekämpa förskylningen/sjukdommen
Honung är bra för en ond hals men tänk på att om man värmer honung för mycket ( tex i te/varmt vatten) så dör de bra ämnena.
 



 
Finns det något som kallas höst-deppresion så har jag nog fått det. Känner mig tom och tänker för mycket. Det va nästan en månad sen som Erik och jag fick en hel dag tillsammans en hel helg kan jag bara drömma om. Har inte hört från ätströningsenheten än, tyvärr så är det inte allt för ovanligt att kommunen eller va det nu är, glömmer bort en, glömmer och skicka remisser... Känner mig handlingsförlamad, extremt svårt att göra saker. vill skaffa praktikplats!
 
Hoppas alla andra har det bra och njuter av av de fina höstdagar som kommer <3
gör ni det så ska jag försöka så gott jag kan att komma tillbaka
.
 

RSS 2.0