berner sennen

Jag läste om Sennen raserna igen och kom fram till att Berner Sennen är nog rasen för mig. Det finns dessutom en uppfödare i Norrköping^^
Visst borde det gå att träna även dessa drömhundar till kantarellhundar. Den kan även få dra mig genom snön när vi pulsar fram i skogen till mormor och morfar.

Det enda som är mindra possetivt med dessa hundar (förutom sjukdommar, som de flest raser har) är att de äter mycket. Det är bara att göra ett hundmatskonto^^


förklaring

Mamma har tröstat mig. Hon förklarade för mig hur killar tänker.

liten paus

i dag fick testet ta en paus, tor att jag tränat för mycket.

jag är ledsen, ganska mycket ledsen. Fredrik och jag har det tufft nu och har haft det ett tag. Jag skickade ett sms där jag skrev att jag behövde fina ord och behövde veta att någon bryr sig och tycker om mig. han svara att han ska till XXL ( en nyöppnad sport affär) med en kompis. Det va de enda han skrev. vad ska jag göra. Vi är över ens om att jag inte ska överreagera men jag blev ännu mer ledsen va det han skrev. Jag behöver tröst.

PHU!

TRÄNING
50 situps
30 armhävningar ( knä)
17-18 indoor walking
18.30-19.30 spinning

MAT
Fru: gröt,äpple, honung, kanel. juice
Lunch: tacco 1 bröd. mjölk
mellanmål: knäckemacka med leverpatej och gruka. kokt ägg 1

Annars så har jag dammsugit och städat toan i dag^^

Det va riktigt jobbigt med 2st konditionspass, men skit roligt!^^ Jag kom in i andra andninge eller vad det heter, jag var förbi "helt slut" och då va det bara att vräka på med MYCKET motstånd på benen under spinningen. Jag hade kunnat köra på i en timme till, jag hade ändå ingen känsel i benen.
I morgon blir det lugnt med vanliga situpsen 50st, lite armhävningar och en promenad.

Cecilias test eller mormors prövning

Jag tror att mormor kämpar hårdare med min 1veckas-test än vad jag gör. Hon tror att jag kommer dö av kakbrist eller sockerförsvagning.

Jaja^^
MAT
frukost: gröt med äpple,kanel och honung. juice
fika: 2 knäckemackor med leverpastej och gurka. mjölk
lunch: lax i ugn, potatismos och grönsaker. mjölk
fika: 2rutor marabou premium 86% choklad. kaffe
kvällsmat: 1 knäckemacka med leverpastej och gurka

Blir ev en kopp te när jag ska titta på mannen som talar med hundar!^^

TRÄNING
50 situps (uppdelade på morgon och kväll)
1h promenad


ÖVRIGT

Känner mig tokig när jag tar omvägar och byter håll för att slippa ha en människa framför eller bakom mig i skogen.

Det börjar närma sig dagen då Dr.Eriksson ska titta på mina fläckar! På måndag kl 8.00. När jag tar bort dom vill jag nog hålla någon i handen speciellt när de ska ta bort den på hallsen, så kännsligt område. Den i pannan kommer gå bra känns det som, bara det inte rinner blod i ögat på mig. De på låren kommer vara lätt som en plätt och den på ryggen kommer jag inte ens känna av^^

Som sagt så kommer jag bara göra testet i en vecka. Det känns som en lagom period. Eftersom det ALDRIG funkat för mig att helt sluta äta onyttigt på obestämmd tid så är en vecka ett jätte bra mål. Och jag är så sjukt sugen på att test de där kladdkakorna som jag skrev om i ett tidigare inlägg, dessutom fyller mormor  år snart och till det ska vi ha bakat bullar, biskvier och en testtårta plus födelsedagstårtorna! massa gott^^

Cecilias test

Går det att gå ner 1kg på en vecka? Kan Cecilia gå ner 1 kg på en vecka?

Utmaningen har startat!


Jag vägde mig i morse, vågen visade 63,6kg
Nästa måndag ska jag väga mig igen och då får vi veta om jag klarade mitt test.

MAT
Frukost: rågflingsgröt med äpple, kanel och honung. Juice
Fika: 2st knäckemackor med leverpastej och smörgåsgurka. Kaffe med mjölk
Lunch: mormors köttsoppa. Mjölk
Mellanmål: fil med flingor

TRÄNING
cyklat till mormor och morfar ( ränkas inte)
17-18 Spinning
18.30-19.45 Box


För övrigt upptäckte jag ett plaskande ljud från mormor och morfars källare= ett rör hade spruckigt. Morfar ringde till rörmokaren och allt var fixat på några timmar. Jag har plockat svamp med mormor, svamptiden är snart slut.

Jag blev lite besviken på Boxen. Det var en vikarierande ledare och hans pass var inte lika jobbigt som det brukar vara (men det va jätte roligt). Så jag klarade mig bra med 2 träningspass^^ hade till och med kunnat köra på ett tag till.

Jag tycker ju att jag pendlar mellan 62kg och 63kg dag för dag. Men jag gör testet mest för att se vad jag går för^^


god "hello"

Bakrund:
Jag är mycket mån om att hållaren, som toalettpappret sitter i, ska vara ren. Den är gjord av glansigt metall och minsta lilla fingeravtryck syns jätte mkt.

Efter att ha skrivit förra inlägget och läst några andra bloggar så behövde jag gå på toa och efter en helg då jag va i Kumla och lillebror och hans kompisar har herjat fritt med min toa och allt som finna i det rummet så var hållaren full att avtryck! Självklart så tog jag ett papper och torkade bort allt MEN när jag slängt pappret så såg jag att någon har ristatin "HEJ" över hela "locket"! jag kände mig lite nere för det men jag kom på en lösning som funkar för mig^^

Gud har konverserat med mig. Han ville göra sig påmind och påminna mig om vem jag vill vara. Så han gjorde så att lillebror eller någon avhans kompisar ristadein "HEJ". Detta är min version^^

Om bovärden tycker att vi ska ersätta toapappershållaren så vet jag iaf vem som ska betala. Det är inte jag och det är inte gud.

home

Tillbaka hemma igen.
Jag ska kanske baka bullar med mormor och göra en kladdkaka med after eight, med mormor i veckan^^

kl 15.49

Snart slutar Fredrik. Jag förstår inte hur en människa kan lukta så gott som han gör. Han har en parfym som luktar gott men han utan parfym luktar bäst.

Jag ska fråga om vi ska ta en promenad i det 13gradiga blåsvädret, sen kan vi äta kladdkaka och titta på film eller något. Jag kan till och med tänka mig att han kan titta på UFC medans vi äter kladdkaka.

Att sitta hemma hos någon annan som man ändå känner sig någerlunda hemma hos är ganska givande har jag kommit på. jag är inte tillräckligt hemma här för att städa, diska och plocka med saker men tillräckligt hemma för att ändå vara hos någon annnan( orkar inte förklara, ni fattar säkert)
Jag får tid till att tänka och läsa en bra Pappablogg^^ fastnat för den.

När jag är hos mormor och morfar blir jag otroligt kreativ. Men jag har ju aldrig de sakerna jag behöver där. jag får nöja mig med vanliga papper, turspennor eller kritor. Och jag får massa idéer om vad jag ska skriva. Men när jag kommer hem så är allt som bortblåst. Då ser man disken, man minns dammråttorna som lever bakom och under soffan och jag måste tänka på att hinna äta, byta om och packa till jag ska träna och samtidigt kolla nya jobbannonser och körtkortet. När jag flyttar till eget måste jag se till att bevara mig i mitt liv, om jag ska utrycka mig så. Just nu känns det inte som att jag bor hemma, jag bor hos min mamma och eftersom mamma låter mig bo hos henne så vill jag visa min tacksamhet och städa, diska och hänga tvätt så att jag inte blir en börda för henne. samma sak hos pappa och där gör jag inget av det jag gör hos mamma. Jag tror att jag har kommt in i flytta-hemmifrån-delen av mitt liv, det är dags nu. och det kommer ske så fort jag får jobb och jag hittar en lägenhet^^

just nu

Just nu gillar jag ugglor.
Just nu älskar jag hösten.



Jag är lycklig över:

att jag är en av de människorna som älskar varje årstid när de kommer och att jag är duktig på att njuta va dem på bästa sätt.


Bästa sättet att njuta av en solig eller mulen höstdag är att ta en promend i skogen hos mormor och morfar, i den delen där lövträden finns.

Bästa sättet att njuta av en regnig höstdag är att baka bullar med mormor. Eller att sitta hemma i soffan och dricka varmchoklad.

Jag måste berätta att i natt var andra gången jag drömmde om en Grosse Schweizer Sennen. Det är något speciellt med denna hund. och innan jag kollade upp vilken hund det var jag hade drömmt om första gången så viste jag bara att det var en Sennen på grund av färgen. men jag viste bara att det fanns berner sennen, s jag kollade upp och hittade den. och även om det står att det inte är en nybörjar hund så är det denna ras som passar bäst in på min beskrivning av hur jag vill att hunden ska vara. Det finns många som valt en "svår" hund som första hund och lyckats jätte bra. Bara man har sunt förnuft och läser på om rasen så klarar man sig väldigt bra tror jag.



En golden är väl bästa förstahunden men jag vill inte ha en hund som är superglad i främlingar. En chowchow låter bra eftersom de är reserverade mot främlingar men de är också väldigt egensinniga och inte alltid lätta att lära. En isländskfårhund är reserverad mot främlingar och lätträrda, men de är ganska små och skälliga. Så denna stora hund är reserverad mot främlingar, de är lättlärda och trogen sin familj. Alla hundar är individer och man får ta hunden som den är och efter alla program jag tittat på om hur man ska göra med problemhundar så har det alltid visat sig att det är ägaren som har problem, alltid. och man får inte glömma att det är en hund man har att göra med och inte en människa i päls och man behöver stimulera och motionera. Tänker man på dessa saker så ordnar sig mkt av sig själv.

mamma!

Varför har jag inte min mammas mail?! Hon behöver läsa mitt NYA personliga brev. är det för personligt? är det onödig info? behöver jag formulera om mig (med stor säkerhet JA). Jag får använda mig av facebook^^

Sitter här ännu en dag i Fredriks säng. Men i dag har jag en bra blogg att ta igen och läsa. Min rygg gör ont, tror det är för att jag sitter i sängen, behöver röra på mig. Mina ryggmuskler känns som hårt tvinnade rep som går längs ryggraden.

Läste i NA att dom gör forskning på bjönar för att se hur de klarar sig så bra i ide och sen överföra den forskningen till människor så att vi också kan sova ett halvår utan alla åkommor. Nej så var det inte riktigt men typ. Jag tor att stor del ligger i våran kost och levnadssätt. Björnar är bättre helt enkelt. Men jag tycker inte om att de gör så på björnar. det va det.


note to self

Kladdkakor

*jordnötter (jordnötssmör)
*päron
*after eight
*dooley´s
*hallonlikör
*päronlikör
*apelsin(likör)
*dummle
*kokoskola (Bounty)
*vitchoklad

blåsigt

Det blåser till som tusan ibland.
Jag sitter hemma hos Fredrik, han jobbar, jag skriver personligt brev.

igår lyxade vi till det! Vi åkte till Maxi och köpte 2 frödinge kladdkaka och vaniljvisp ( jag föredrar grädde till kladdkaka) men jätte gott och jätte tjock^^

om 2 veckor på måndag ska jag till en Dr.Eriksson och jag hoppas och önskar att det ska vara en kvinna! jag ska nämligen titta på mina leverfäckar om dom går att ta bort, vilket det inte borde vara några problem med när de är så stora som de är och de växer på längden verkar det som. 2 st sitter på låren, det är därför jag vill att det ska vara en tjej. för om det är en kille och jag vill byta till en tjeje så måste jag kanske vänta en månad till för att få tid till en ny undersökning så det är nästan värt att lita på att dr eriksson är en proffetionel doktor.

kräftskiva snrt med svenska kräftor!

Regn

Gaah! inte mer nu! jag ska ju snart cykla upp på stan och jag vill inte bli jätte blöt om benen ( har regnjacka)

11.30 laga mat
12.30 cykla upp på stan
13.00 utlandsmässa

17-17.30 Fredrik kommer och hämtar mig, vi åker till Kumla.



Jag har inget emot att det regnar, det är bara de att jag inte vill bli blöt.

Tips:
Har man rethosta är en sked honung jätte bra^^

inget mer regn snälla!

Ska snart cykla upp till mormor och morfar. Molnen växlar mellan att vara vita och gråa, regnjacka eller vanliga jackan?

Boxen körde slut på mina armar i går. Jag körde mot en tjej som hållt på med box i 4år! jag har ingen styrka alls i dag och snart kommer träningsverken. I kväll blir det indoor walking!^^

har man inget att göra så kan man måla fiskar


trött? det är slitsamt att vara arbetslös.

skit väder

Nej egentligen inte. Men det regnar. Jag ska titta på tv hela dagen fram till i kväll då ska jag på Box.

ingen tavla i dag

I dag har jag inte gjort någon tavla men kanske hittar något att skriva i kväll när jag läser min bok.

Jag skäms inte över att skriva det här eftersom att jag vet att de flesta människor har kvar sina gosedjur nära till hands bla jag själv.

Nalle-Lisa är mitt käraste gosedjur och hon tröstar mig lika bra nu när jag är 19år som hon gjorde när jag va 3år <3

En ny knopp har ploppat upp på en av mina äldre orkidéer. De är så himla vackra, just nu blommar 4 orkidéer för fullt och fyller mitt rum med vackra färger och glädje.

Hehe i och med att jag fick min nya orkidé så blev alla mina ytor i rummet överfulla så just nu har jag paraply(parasol)aralian och garderobsblomman på golvet. Måste skaffa en lång hyllbänk.
Om jag fick jobb i en blomsterbutik så skulle jag nog kunna tigga till mig tillräckligt mycket växter för att kunna kalla min framtida lägenhet för djungel! Jag har fortfarande ingen Monstera.
Jag är orolig för min Fredskalla. Den får gula blad som torkar ut och blommorna blir gröna istället för vita.

Jag önskar mig nejlikor som jag kan sätta i vasen, som jag fick av Fredrik<3

början

Jag har börjat på en serie med tavlor som jag gör för mig själv^^ viktig ord som jag behöver höra och jag kallar serien What would love do?


Det blir Flex i morgon istället för yoga^^ ungefär samma sak. Flex är mer att träna upp rörlighet och mjukhet i kroppen istället för att andas och bli lugn.

Och Box på måndag.

En förkylning har brytit sig lös i min kropp. Har jag tur så är det bara näsan som är tjock och jobbig och inget mer händer^^ osäker på om jag ska boka något spinningpass.

10-11

Spinning/medel kl10- 11. Jätte skönt^^

bokat reservplats på yoga i morgon, hoppas att jag får den annars blir det Box på måndag igen!

Mohahaha!

Jag snodde listan från Jossan<3

Vad är den äckligaste mat du vet?
Jag har svårt för krämig mat typ stuvning.

Vad ångrar du i livet (om något)?

Jag ångrar att jag inte håller koll på födelsedagar på personer som är viktiga för mig<3

Vad kommer du ha för klädsel i höst och vinter?
Min fina jacka! och under den blir det varmt varmt och mysigt^^

Vilket är ditt dyraste klädesplagg?

regnjacka för 499kr

Har du någon oanad talang?
Hmmm. Kan nästan alla låtar och repliker från Prinsessan och grodan utantill ( fast det är för att jag ser den 2-3ggr i månaden)

Vad gjorde du i helgen?

På fredagen gick jg och Fredrik på kumla marken och på lördagen åkte vi till pappa och åsa. Pappa fyllde år^^

Vad är dina fem viktigaste 2dos den här veckan?
Ringa farmor, träna, träna, träffa Fredrik, träffa Becka

Vad har du på dig just nu?
mjukisbyxor, linne, tröjja, strumpor och hallsduk

Senaste låt du lyssnade på?
senaste låten jag lyssnade på frivilligt var... Den va med i långbenfilmen!

Bästa skönhetsknep?
Vänligt leende

Vilken klädstil tycker du är hetast på män?

jag tänker inte så mkt på vad som är hett på killar, det känns oviktigt.

Och fulast?

häng under rumpan och jeansen instoppade i strumporna men det är inte ful det är bara något som man borde vuxit ifrån när man va typ 13
Vem saknar du?

pappa

Om du fick en enda önskan uppfylld vad skulle du önska?
Ett fantastiskt jobb med bra lön, iaf så det räcker till lägenhet, en viss sak, hund och lite till nöje och mkt till sparande.

Bästa boken nånsin?

Samtal med gud

Vilka tidningar läser du?
Härliga Hund :D

Vad önskar du att du var bättre på?
vara mig själv inför nya människor och självförtroendet

Är du religiös?
Ja

Vad är din största rädsla?
jag klarar mig igenom mycket men om jag skulle bli instängd i ett hus fullt med skylltdockor över natten så skulle jag nog bli sínnessjuk.

Vad är det elakaste någon sagt till dig?

Att jag borde köpa nya kläder. Hehe finns säkert värre saker fast dom har inte fastnat som denna komentar.

Om du får barn vad ska du döpa dom till?
Om jag får välja helt själv så skulle det bli Lucia, Juni och Nero och Eli ( engelskt uttal)

De tre finaste sms du fått i år?

jag har för mig att Anna skrivit något som värmde hjärtat. Sen minns jag inte.

Om du fick köpa vilken bil som helst – vilken?

En vit Audi eller en bubbla! och självklart kommer bensinen bli gratis tills jag får någon av dessa bilar^^


fika,blomma,mässa

sv till anna: Haha ja, jag städar också. har typ blivit hemmafru om man tar bort fru och att jag inte ha en man som försörjer mig.


Ska försöka skriva lite "roligare" i fortsättningen, hitta insperation.

Fikade ju med Becka på stan^^ vi hade himlans tur för när vi satt där inne kom det en störtskur men så kom solen när vi skulle gå där ifrån.

Vi ska på utlandsmässa på arbetsförmedlingen nåsta vecka, på onsdag^^ Vem vet, det kanske nappar!

Jag följde med mormor och morfar och handlade i dag och jag fick en jätte vacker orkidé, cambria eller vad den hette. men jag är osäker på om den kan blomma om annars får jag bara ha blad i en kruka och tejpa fast en bild på bladen så jag minns hur fin blommorna var^^

Spinning kl 10-11 i morgon!
Nya vackra orkidén




Fika med Becka


Jag

arbetslös

Att vara arbetslös suger men är ändå rätt bra. Det suger för att jag inte ha några pengar och just nu har jag bara tillräckligt med pengar för att åka till kumla och hem från kumla. Men det är bra för att jag får sova. Så jag kan åka till Fredrik och sova där tills någon kan hämta mig. Men Fredrik jobbar ju så lite tråkigt på dagarna blir det ju.

I dag ska jag iaf fika med Becka och Johanna och jag är himla glad att det är fint väder för det hade inte varit kul att cykla eller gå i regn.

Jag ska vara jätte kräsen med var jag ska vara på praktiken. Jag måste få ett jobb där sen. mitt enda krav. Annars går jag till willys eller coop eller nått men om jag inte får jobb där så vet jag inte vad jag ska ta mig till...


kjshdowhefo. Måste fylla mitt liv med något... Ingen insperation till att måla längre och den gula färgen är slut.

1 månad och en bebis

Eller 1 år och 9 månader. Det är så länge som Fredrik och jag har varit tillsammans i dag. Ska till honom senare i dag.

Ska äta lax till lunch!

morotskaka

Jag ska baka morotskaka och dricka varmchoklad senare^^

Funderar på om jag ska göra kantarellsoppa eller bara steka kantarellerna och ha på macka. nomnom.

Box igår va skit kul! Och jätte trevlig partner hade jag också^^ i dag är jag svag som attans i armarna och handlederna är lite ömtåliga. I kväll ska jag på indoor walking.

morotskakan och varmchoklad



Box


indoor walking

box

I kväll är det Box på friskis och svettis!

träning

Mobilen låter konstant! Nästa vecka ska jag äntligen träffa "stadsgänget" igen (Becka, Bea och Malin) vi får kanske ett tillskott av Johanna också^^

I morgon ska jag träna igen 11.45-12.45 Men den här gången är det en annan ledare och ett hårdare spinningpass, hoppas att jag slipper tyskmusik den här gången. Det är lite jobbigt med just de här passen eftersom de pågår på lunchtid och jag kan inte äta innan då får jag håll eller så är det för tidigt att äta och efteråt är jag inte hungrig så det räcker med en bananchake.

Började förberede till baket igår och la ihop allt i dag, en liten present till pappa som vi firar i helgen.

Kumlamarken i morgon!

Jag målade i dag också. jag skulle inte vara så kritisk mot mig själv om det inte vore för att hon ser ut att ha fått en misslyckad plastikoperation i ansiktet.

tyska låtar...

Tyskmusik på spinningpass är inte populärt. Det drog ner allt ganska mkt men jag genomförde iaf hela passet.

Fick mitt körkortstillstånd i dag!  Nu du mamma, nu får vi inte vara lata längre!

en ny målarfas i livet.

jaa.

Har inget att skriva.

träna i morgon kl 11.45

målat lite.


tränat

Har kört spinningpass en timme, det är bra för sömnen^^

Tittade på Pirates of the caribean (4:an är det väl) Ingen succé. Jätte mkt var taget från första filmen och "mekaniska pirater", det värsta va den där hemska locken i jacks hår och det där larviga röda krysset han hade på kinden... WHY!?
Men annars va det en ok film men sämsta potc filmen som gjorts.

Fredrik sprang 12.5 km i dag i regnet! superkillen^^

vakthund hundvakt

Det blir inget med hunden. Ägaren tyckte att det skulle bli alldeles för jobbigt att åka mellan Odensbacken  och Örebro och det förstår jag. Jag önskar honom all lycka med att hitta en hundvakt.

Jag ska snart torka äppelringar.

zombies!

Dom pratar zombies på p3 nu på morgonen! Sjukt kul.
Råd och Tips:
- Ta er gärna ut på vattnet men en ö är inte alltid säkert eftersom det finns en stor risk att zombiesar kan gå under vatten.
- Regel från zombieland: Ha bra kondition ( kan vara bra om dom springer)
- Håll dig borta från städer.
- skaffa ett vapen och sikta på huvudet ( akta dig för blodet och andra delar av en zombie)


Jag kanske kommer bli en regisör och regisera min första Zombie film.

Man ska inte ha knivar eller vapen med taggar, för om man ska dra ut vapnet ur zombien så skvätter det bara äckel ( om det ens går att dra ut igen)

Bär med dig små knivar eller något annat litet som det inte gör något att du lämnar kvar.

Om det kommer zombiesar så tror jag dom kommer funka typ som i Walking dead. Att ett visur dödar hela hjärnan utom den mest primitiva delen och stor del av den delen styr vår mat grjsimoj. så dom tänker bara äta, äta, äta. Detta leder tyvärr till att dom äter djur också.

Vad nördig jag är^^

Det kommer säkert tusen flera zombie-inlägg för snart börjar Walking dead igen och då startar mina zombie-drömmar igen! woho.


RSS 2.0