30/6

Mannagrynsgröt med jordgubbar och honung, rostat bröd med jordgubbar och honung och juice till det^^
 
Min frukost (brunch) intogs kl 13.00. Tidigare än så kunde det inte bli för jag hade planerat att sova fram till kl9 och sen göra mig iordning inför spinningen som började 10.30.
 
Det blir ingen fest i dag, blev lite strul och tråkigheter med planerna. Men det kommer bli något ännu bättre! för snart kommer Erik hit.
 
Vi ska handla och jag ska kolla efter mer jordgubbar, honung, choklad och vaniljkesella. Jag är lite sugen på pizza också så vi får se vad han tycker om den idén^^
 
Mamma, lillebror, Håkan och Meilina är i Grekland nu! Planet gick kl 6 i morse från Arlanda. Jag har lägenheten för mig själv i 2 veckor.

29/6

Vaknade 9.30
Good old breakfast! Fiberhavregrynsgröt med äpple, kanel,linfrön och physillumfrön.
Har varit helt galet effektiv i dag!
Började med att slänga alla blommor som gått ett steg länge än "dödens väntbord", slänga in sängkläder i tvättmaskinen, tvätta och hänga tvätt, dammsuga hela lägenheten, damma mitt rum, städa toan, diska och sen 2st spinningpass på det!
 
I morgon blir det fest hos Bea, som fyllt 20! och premiär för mig att vara nykter (iaf inte mer än salongsberusad) medans alla andra har druckit mer.
 
På Söndag kommer Erik<3

Lördags godis


28/6

 
igår: 2h spinning/medel
Idag: 1h spinning/medel
imorgon: 1h ev 2h spinning/medel + 1h promenad och klippa gräs
Lördag: 1h promenad 20min löpning
 
 

27/6

Min frukost: Havregrynsgröt med linfrön, physillum, kanel, äpple och mjölk. Juice till det.
Ni lär få se en hel del olika redigeringar.
 
I dag blir det en heldag på förskolan med högst 3 barn! Lungt och långtråkigt speciellt eftersom vi även är 2 personal. Men kl 10 ska jag till ätstörningsenheten för en ny kroppskontroll, ångesten är enorm. Har mått så bra nu när jag inte vägt mig på några veckor men jag ville inte få en chock på tstenheten så jag vägde mig i morse och det blev ingen chock...
 
 
 

Test bilder med nya kameran

Olympus VG-170

Skugga på kanterna

Fish eye !! <3

Teckning

Soft fokus

Punk

Stjärnfilter ( jag kallar det bling bling)

Vattenfärg
Reflektion

3D  ( det coolaste är att det faktiskt funkar och att jag fick med 2st 3Dglasögon!)
 

Jag är helt lyrisk över min nya kamera!
räkna med fler bilder på bloggen och statusuppdateringar på fb^^

Midsommar

Min midsommar har varit den bästa på flera år!
Var i Linde med Erik och hans kompisar. Vi grillade och spelade kubb.
 
Det skulle va kul att ha en bra kamera och leka paparazzi. Inte för att jag gör så hemskt mkt eller har ett speciellt händelserikt liv men det skulle vara fint att bevara de fina stunder som blir. Men jag har inte så mkt pengar längre och åker Erik och jag till Gbg så kommer det gå åt några tusen där.
Men mobilen ringde nyss och jag ska jobba på Knorren i dag 13-16 och imorgon 8.15-16.45.
Jag får ca 97kr i timmen alltså ca 290kr i dag och 770kr i morgon. Kameran som jag spanat in kostar 999kr. Det här kan gå!
Har även 2 dagar till som jag jobbat, den här månaden, som jag inte räknade med nu. Och håller jag i pengarna riktigt hårt en tid så kommer det lösa sig med marginal också^^
 
Efter jobbet blir det fika hos mormor och morfar och sen ska jag övningsköra lite med mamma.
 
Är totalt hormonrubbad, sover dåligt, svettas ett hav varje natt, lättirriterad, lat, extremt svullen i magen. Att ha mens är inte en enkel sak. Plus att jag har massor saker som hänger över mig som jag inte tar itu med. En av sakerna är att dela ut cv till matbutiker och det ska jag förhoppningsvis göra mkt mkt snart... Typ nu.
 
Bilder från stugan.
 

Du klarar av mer än vad du tror.

Igår tog jag en paus från tårtbakandet och gick ut på min (i vanliga fall) 1,5timmars promenad men i går gick den mkt mkt snabbare för att jag bestämmade mig för att springa sista biten, som är en grusväg som normalt brukar ta runt 1h att gå. Men igår joggade jag den på 20min! 20 hela minuter. Aldrig orkat så mkt i hela mitt liv!

Mitt bästa promenad- och löp/joggingtips är musik.


Från igår


Mannagrynsgröt med mormors äppelmos


Eriks tårta

Lager1: vitchokladganage (kräm)
Lager2: kolakräm och jordgubbs- och philadelphiagrädde
Strykning: maräng
Dekorering: vitchokladganage, ljuschokladganage och jordgubbar


Chokladganage(kräm)
1dl grädde per 200g choklad. Vit choklad blir lösare än ljus och mörk.
Hacka chokladen. Koka upp grädden och rör ner chokladen tills allt smällt, låt svalna.

Kolakräm
Lägg en burk sötad kondenseradmjölk i en kastrull med kokande vatten. Låt koka i ca 3- 4h för en tjock och fast kräm. Se till att burken alltid är täckt med vatten annars kan det tydligen explodera =S

Maräng
till den här tårtan gick det åt ca 2-3äggvitor ( bara till att stryka upp den med)
2dl socker ( 4äggvitor=3dl socker, 6äggvitor=5dl socker osv)
Lite pressad citron ( för att sockret ej ska kristalisera sig)
lägg allt i en värmetålig bunke. ställ bunken över ett vattenbad och vispa/rör hastigt tills sockret löst sig och smeten blivit vit ( tar några min).
ta bort bunken från värmen och vispa tills smeten svalnat och blivit maräng ( du ska kunna vända bunken upp och ner utan att smeten rinner ut)

Jordgubbs- och philadelphiagrädde
Mixa eller mosa jordgubbar, rör i lite socker. vispa grädde i en separat bunke. blanda ihop philadelpia med jordgubbarna ( efter smak), rör ner grädden. se till att det inte blir för löst.

Grattis Erik!


I dag fyller en av de mest inspirerande, underbara, finaste och bästa, som jag känner, 20 år!
Önskar en helt fantastisk dag till en helt fantastisk människa <3



kan meddela

En liten ändring är gjort.
Har gjort kategorier och delat in de flesta inlägg som är publicerade efter att jag "kom ut" med ätstörningen.
Att jag började vid den tiden är för att nästan alla inlägg som är från tiden innan är "sjuka".
Just nu lever jag ändå hyfsat hälsosamt men med lite ohälsosamma tankar ( som jag jobbar med) men under den tiden åt jag så lite så att jag hade nog inte levt i dag, om jag fortsatt. Gick ner ca 1kg i veckan, med i dag var det exagt 3månader sen det började vända men hade det inte vänt och jag fortsatt gå ner lika mkt så hade jag vägt ca 42kg, jag är 174cm lång. Då hade mitt bmi legat på 13,9 (alltså det minsta som finns på skalan, som läkaren har)

Jag vill börja om på nytt nu.
Jag ska bli frisk.
Inläggen kommer vara mer positiva.
Men eftersom hälsa och välmående är ett så stort intresse för mig så vill jag gärna dela med mig av det jag kan. Det kanske blir lättare för mig då att sortera bort de tankar som har med ätstörningen att göra och lägga mer värde i det som är bra för mig.

Känns som att det här blev himla rörigt och en salig blandning av mörkt och ljust.

Mina egna "Day-to-day"!

Måndag


Tisdag


Onsdag


Torsdag


Fredag


Lördag


Söndag

16/6 Lördag



Sitter i stugan och läser bloggar och det är i princip det enda jag ska göra i dag om jag får välja, kanske smyger in ett avsnitt av Scooby Doo lite då och då.
Vädret, ja...
Regn, regn och regn.

I dag har jag inte heller några "uppgifter", lördagar is the day off.

Har fått låna en av pappas mobiler, så nu har jag uppgraderat från min Sonny 890i till en HTC wildfire.

That´s the new for to day folks.

Nu ska jag göra snabbkaffe, en macka med skagenröra och smaka en ruta av Marabou premiums 70% choklad med cocos!

Går det?

Går det att ha en hälso-blogg och samtidigt ha en ätstörning?

Jag är ju så medveten om vilka fel jag gör och vad som hör till sjukdommen samtidigt som jag vet hur man lever "på bästa sätt".
Jag kan mer om näringsämnen, vitaminer, mineraler och träning än en del av de som jobbar på ätstörningsenheten!

Leva i dubbelmoral.
Säga det ena och göra det andra...

Jag vet att jag borde släppa fokusen på mat och allt sånt. Men det finns så många människor som tränar och verkligen "lever" för hälsosamma saker, som har sånt i huvudet varje dag, som sitt jobb utan att ha en ätstörning.
Det borde gå för mig med.

Just nu kanske det är "fel" eller inte rätt sak för mig att tänka på men när jag blir frisk...

Jag har börjat fundera på att utbilda mig till dietist eller nutritionist/näringsfysiolog. Då kommer jag verkligen få användning för mitt enorma intresse för hur mat och träning påverkar kroppen. Jag kan till och med få jobb på ätstöringsenheten och hjälpa andra som är precis som jag är nu.
Barnfettma, fettmarelaterade sjukdommar och dålig hälsa (både psykiskt och fysiskt) ökar. Tänk att få vara en del av lösningen på problemen.

Men jag vet inte om jag borde jobba inom kommunen efter som de blint följer livsmedelsverkets rekkommentationer. Lv förespråkar margariner både flytande och fasta för att de är magrare än smör och rena fetter. Men i margariner finns transfetter som inte är bra alls att få i sig. Så om folk får lära sig att använda smör och bra fetter men i rätt mängder ( fett mättar (smör mättar mer än margarin)) så får de i säg naturliga näringsämnen som kroppen kan ta hand om istället för upphettade oljor som bildat onaturliga ämnen som kroppen inte kan bryta ner, transfetter ökar också halten dåligt kolesterol och minskar halten bra kolesterol ( det finns bra kolesterol och dåligt kolesterol, äter man tex LCHF-kost så ökar halten bra kolesterol samtidigt som det dåliga kolesterolet minskar), transfetter ökar också riksken för hjärt- och kärlsjukdommar.

Nu blev det en ganska lång utläggning om varför jag inte vill jobba för kommunen och varför man inte ska följa livsmedelsverkets kost-råd, slaviskt. Men det jag ville komma fram till är att Jag skulle kunna starta eget! Där mina metoder går ut på att äta så naturliga livsmedel som möjligt och hjälpa människor med ätstörningar till ett hälsosamt tänkande. Egentligen är det nästan som ätstörningsenhetens (kommunen) metoder och mål förutom det där med naturliga livsmedel.

Och jag skulle kunna inrikta mig lite extra på barn (kanske skriva en kokbok/hälsobok till föräldrar. eller utforma en bra blankett som skickas ut till ALLA, så att "budskapet" når ut till de som inte "bryr sig", för det är ju så att de som bryr sig, de tar reda på informationen själva men de som inte bryr sig eller som inte har intresset, de är de som behöver det som mest oftast.

Ett lååångt inlägg med mina funderingar som jag haft de senaste veckorna. Kände att jag behövde få ut dom.

Hope u enjoyed the reading!





15/6 fredag



Kl är 10 och hittills i dag har jag hunnit med: 40 sit ups, 40 rumplyft, frukost, kläder, handla till Eriks tårta,  börjat koka kolakräm och ätit mellanmål!

Kvar att göra är: Packa, lunch, mellanmål och dricka kaffe. Kl 14 åker jag till Norköping men vi kommer vara i sommarstugan.

facebook

Finns det någon som skulle uppskatta att jag blev mer aktiv på facebook?
Räcker att bara skicka en liten liten kommentar <3
Lite pepp, typ.


Mellis

Varm choklad, yoghurt med keso, blåbär, valnötter och physillumfrön, scones med blåbärs- och kesoröra.

13/6 onsdag

Why i love to wake up.
För att det här är det första jag ser när jag öppnar ögonen.

I dag är en bra dag, trotts att jag gått upp ett till kg. Att jag går upp i vikt så fort beror nog på att jag börjat äta fibrer igen och fibrer och kolhydrater binder vatten.
Igår när jag kollade i spegeln kunde jag bara tänka på mina tjocka och groteska ben/lår. I dag va de inte tjocka och groteska alls.

Ska till vårdcentralen kl 13 och fixa p-piller och kommer nog passa på att ta alla prover som ätstörningsenheten har beställt.
På eftermiddagen blir det fika hos mormor och morfar.




12/6


På bild nr 2 ser ni det fina halsbandet som Erik köpte på swedenrock till mig.
Fick en Rival Sons t-shirt också!^^
<3

Har saknat honom så otroligt när han va iväg. Nu dröjer det ytterligare ca en vecka tills vi ses igen. But i´m holding on and try my best to focus on something else than food.

12/6 tisdag


Ser ut som att det kan bli blomkål- och ost soppa i dag!

I går valde jag mellan att köra ett spinningpass eller att avboka spinningpasset och ta en promenad istället. Jag valde att avboka och ta promenaden, frågade om Kakan ville följa med men hon kunde inte. Så jag gick ut själv och några meter utanför gården så ringer Erik och frågar om jag vill förlja med till Linde.
Can´t help believing att saker händer med en mening^^


11/6

Avvaktar vädret.
Tänkte ta en lång promenad upp till mormor och morfar men mörka moln hotar mina chanser att ta mig dit torr.


Har köpt nya byxor från Cubus. De är super mysiga!



love my hair.

11/6 Måndag


Dagens uppgifter!
Redan avklarat är frukost och crunches (sit ups, i mitt fall).
Blir inga squats (benböj) eftersom jag kör spinning och det är skönt att slippa utmana knät^^

Har träningsverk i triceps och magen!
På Lördagar har de inga pass på friskis och svettis så jag kommer ha det som min vilodag. Att träna hårt både kondition och styrka varje dag och samtidigt ha problem med maten är ingen bra kombination. Men jag kör inte hårt iaf inte med styrka, det blir som mest 15min om dagen och som minst ingenting och konditon (oftast spinning) så kör jag så hårt som jag känner att jag orkar och har lust med, har jag en bra dag så rinner det svett om hela kroppen och har jag en dålig dag så kör jag klart passet och efteråt är jag gladare än innan men knappt i behov av en dusch.

Jag har en "ofrisk" inställning till träning också tyvärr. Men den har 2 sidor. Den dåliga sidan är att jag känner att jag MÅSTE träna annars mår jag dåligt och får ångest lätt. När jag tränar får jag en mer avslappnad syn på mat och att äta. I och med att jag vet det här så peppar det mig att dag efter dag gå iväg och köra ett pass, det är så klart bra men går lätt överstyr. Den bra sidan är att jag mår så himla bra av att träna och det är inte bara för stunden utan det är en långvarig må-bra-känsla, jag får en lättare och ljusare syn på livet. Jag mår bättre med min kropp trotts att jag gått upp 6kg!

Det är en konstig och svår balans mellan träning, mat och ätstörning. Jag vet inte vad som är normalt och jag vet inte vad som är för mycket. Men rådet jag fick från ätstörningsenheten, att följa över sommaren, va att göra saker som jag mår bra av, inte tänka så mkt på att jag ska va försiktig med träning för att inte gå ner mer i vikt och inte tänka på vad jag ätar för att inte gå upp i vikt. Mår jag bra av att träna, mkt, lite eller för mkt så ska jag göra det. Känner jag att jag vill äta en glass så ska jag göra det men känner jag för att byta ut en glass mot en frukt så ska jag göra det också. Bara jag mår bra! Sen tar vi itu med maten mot hösten när behandlingen börjar.

10/6 Söndag


Jag har inget vettigt att skriva så jag släpper mina krav och skriver om träning och mat istället!

Det blev mannagrynsgröt med äppelmos till frukost i dag! Det är lyx. Lite Senare åt jag några rostade mackor med sockerfri sylt (egengjord) och kaffe.

Jag har även hittat dessa bilder med saker att göra dag för dag. Jag tycker sånt här är skit kul, som små utmaningar och uppgifter. På morgonen gjorde jag " leg lunges" men eftersom mitt knä är knas så bytte jag ut dom till "enbens rumplyft" 25st på varje ben. Ska ta promenaden på en timme snart. "Cardio-saken" kommer bestå av antingen 1h jympa eller 1h spinning och sen passar det så fint att jag bokat ett yogapass kl 19-20 i kväll.

9/6 lördag

No sleep...

4 högst 5 timmars sömn i natt. De timmarna jag inte sov spenderades med att försöka sova, läsa ut en bok, gå på toa, dricka vatten, läsa bloggar och kolla 5 avsnitt Scooby doo.

Det är inte lätt... Regnet öste ner, glada studenter skrek, varmt, jävligt och jag tar av mig öronpropparna i sömnen.

Blev segt att ta sig upp till spinningpasset som började kl10 men sen blev allt bra igen^^
Spinning hjälper mot det mesta.

But still tired.

Bekännelser

En dålig dag.

Har länge länge haft en mapp på datorn som heter Thinspo, den är nu borta.
Vågen är ute ur mitt rum. Vill aldrig mer veta hur mycket jag väger för jag kommer aldrig bli lycklig av siffror.
Jag har avregisterat mig från hemsidan där jag räknar och håller koll på kalorier.
Alla sidor om mat, recept och bloggar (som har med mat att göra) är borta från min lista med favoriter.


7/6


to catch the early morning light




Vill väldigt gärna ha tillbaka värmen nu.

the national day

Det här är väl typ enda dagen på året som det kan vara lite ok att visa att man är stolt svensk och att man gillar sitt land... Patetiskt.

Jantelagen är absolut...

hehe jaja hoppas att alla haft det trevligt i dag!^^

I morgon är det work4u igen 9-12 så det är lite lagom många timmar. 18-19 spinning.
På Fredag ska jag jobba 7.30-16 Sörbyskolan.

Håller tummarna för att vi slipper mängder av regn.

Walker

http://www.youtube.com/watch?v=GSXdKPuLQpE

Tyckar alla fin fina människor ska kolla denna länk och höra Walker.

De kom 8 i tävlingen.

Erik, Markus och Robin

1/6

Uppdatering

På mötet på ätstörningsenheten sa de att jag fått diagnosen bullimi men att min vikt är på gränsen till anorektisk. Nu får jag vänta enda till den 27 juni, då ska jag träffa sjuksköterskan igen för ny kroppskontroll. Sen framåt hösten kommer någon höra av sig till mig, som kommer bli min kontaktperson, efter det kan behandlingen börja och en remiss kan skickas till traumaenheten.

Jobbat:
tis 8.15-10.30
tors 8.15-16.45
fre 8.15-16.45

Nu är jag i lindesberg, hos Erik. Han är och repan inför i morgon. Då drar vi till sthlm på Livekarusellens riksfinal!
Remember the name: Walker
För ni kommer höra talas om det igen!

RSS 2.0