30/5


30/5

Dagens glädje:
Fin träningsverk i magen!
Den fick jag i för sig i går men i dag är den ännu värre.

3koppar kaffe och snart iväg till spinningen efter det möter jag upp Kakan på stan för mer kaffe^^

Förstår att det låter som att jag bara intagit kaffe i dag men jag har ätit både frukost och mellanmål redan. Så det så.



in the cold and sunny afternoon

Japp, det är kallt och soligt. Perfekt väder för en långpromenad men det tänker jag inte ge mig ut på. Har inte druckit kaffe på hela förmiddagen så jag ska ta min kopp, lite frukt och sätta mig i soffan och kolla på film. Ikväll blir det spinning.

Stationspasset som jag va på igår va jätte roligt! Äntligen har jag hittat en styrketränings form som passar mig. Synd att det bara är en gång i veckan, men samlar jag lite mod så kan jag nog ta mig för att boka plats på ett crosspass ( ut och jogga och använde naturen som träningsredskap)


Lagom

Ett ord jag inte vet vad det betyder.

Hårfärg: Chokladbrun med kola?

Jag fick ett ryck och färgade håret igår (Söndag). Det är inte så lätt att färga lockigt hår, kom jag fram till...


Ledig måndag i dag. Men har ändå lite saker att göra bla lämna anställnings/lönepapper till förskolan och cykla upp på stan och köpa linsvätska.

I kväll 18.30-19.30 ska jag prova på ett nytt pass ( för mig) på friskis och svettis, som heter station/bas. Styrke med kondition, tror det kan bli kul!

Söndags syssla

http://multicolors.tumblr.com/


Bilder från vecka 20

Fröken Cecilia


Ledig Cecilia

News

Istället för att köra på stenhård LCHF så har jag slutat helt med det. Försöker även äta enligt livsmedelsverkets rekommendationer med att äta var 3dje timme, eftersom det är så jag kommer få äta när jag fått kostplanen från ätstörningsenheten. Det klaras lätt som en plätt när jag är på förskolorna för att det är precis så de äter.

Mötet på ätströningseneheten gick ok btw. Fick veta att jag har anorexia, jag kommer få den hjälp jag behöver + en gratis tandundersökning, Kroppsundersökningen va inte jobbig, alla värden och blodtrycket är helt normalt fast jag är underviktig men det viste jag ju redan.

Onsdag, Torsdag och Fredag har jag jobbat på Sörbyskolansförskola, Jag kan säga att om det va garanterat att jag får jobbpå en sån förskola efter jag avslutat utbildningen så skulle jag inte tveka en sekund om vad jag vill jobba med!
Helt underbara ungar <3

Åkte med Erik till Linde i går (fredag), badat benen, solat och grillat.
I dag får vi se vad som händer.

Glöm inte morsdag på Söndag

Ingen heder

Bara skam.

Jag ville vara duktig och göra som de bad mig på ätstörnngsenheten och börja införa mer och mer kolhydrater undan för undan i min kost. Jag gjorde det och nu är jag i kaos igen...

Jag hatar mig själv. Nej, jag hatar det där svarta och äckliga som finns i mig, det där som förstör mitt liv, det där som gör att jag alltid känner mig konstig, det där som gör mina nära oroliga och ledsna, det där som ätstörningsenheten kallar anorexia.

Jag vågar inte chansa igen förän jag fått en kostplan från dietisten.

Min räddning i dag är att jag har bokat 2st spinningpass kl 18-19.10 och 19.15-20.15 så ångesten är inte total.

...

Efter mötet på ätstörningsenheten krävdes den 30min promenad för att bli av med lite tankar, lite stress och lite ångest. Mycket är fortfarande kvar. jag litar inte på att de vet vad de håller på med och deras metod tvingar mig att gå igenom sånt som jag inte vill gå igenom bla hetsätningsperioder och bullimi! bara för att veta hur jag ska hantera dessa perioder.

Jag har ju sluppit dessa perioder med LCHF så jag kan fortsätta med LCHF men då är ätstörningen fortfarande kvar...

fan fan fan.


Lite bilder

Jätte super god middag. Kyckling, brunsås och blomkålsris.


till efterrätt: Hallonglass!
vispa grädde. Mixa frysta hallon, blanda och njut^^ Jag pudrade över lite kakao

och jag

22/5 tisdag

kl 13 har jag tid för möte nr2 av 3 på ätstörningsenheten och kl 14 ska jag göra en kroppslig undersökning. Jag hatar när andra människor fokuserar på min kropp på det sättet. Men vem känner sig inte osäker i sådana situationer. Jag är iaf jätte nervös.

Onsdag
jobba på Sörbyskolansförskola avd paljetten 7.30-14

Torsdag
jobba på Sörbyskolansförskola avd kristallen 9-14 (utflykt)

Fredag
jobba på Sörbyskolansförskola avd paljetten 7.30-13



Körde första spinningpasset på någon månad i går! Kan inte förstå att jag varit utan det så länge, det är så kul och så härligt.
Märktes inte att det va så länge sen som jag körde men det kan bero på att jag inte kände någon press att öka motståndet  till så hög nivå, innan hade jag tänkt att nu går jag in för att ha kul, orkar jag inte så mkt så kan jag iaf försöka avsluta passet.
Det va galet bra musik.
Under den jobbigaste delen av passet blev jag distarherad av en skalbagge som kröp under min cykel, så det blev inte så jobbigt ändå.

Vanliga frågor och funderingar kring LCHF

Här är en jätte bra sida men med lite luddiga svar, som Ni kan gå inte på och få lite mer info om LCHF. Tänker mest på mina närmatse som oroade sig om fibrer och tarmfunktioner.

http://kolhydrater.ifokus.se/articles/4d712ed6b9cb46221d04501b-vanliga-fragor-svar



Kalk

För att kalcium skall upptas normalt, förutsätter det att det finns magsyra, D- och C-vitamin i tillräckliga mängder. Upptagandet av kalcium hämmas av livsmedel som innehåller fytin, exempelvis vetekli och spannmål.

Taget från wikipedia.

Kalcium frågan!
efter som jag inte äter vetekli och spannmål så tar min kropp upp mer av det kalcium som jag får i mig än vad kroppen skulle ta upp om jag åt spannmål och vetekli. Så jag antar att det kompenserar upp för att jag slutat med mjölk och fil.
Jag äter fortfarande ost, smör, grädde och dessutom äter jag mer frön ( som är bra källor till kalcium).

Bara lite bra-att-veta-info :)
Det finns hur mycket fakta , som helst, om LCHF på internet.


Lördagkväll i sommarstugan

Lite Energi är tillbaka, tillräckligt mkt för att jag ska känna glädje över att ha bokat spinningpass på Måndag kl 18-19.

Måndag:
-Knorren (förskolan) kl 14-16 ( jag stänger)
-Spinning/medel 18-19
Tisdag:
-work4u 9-12
-Ätstörningsenheten möte 2av3  13-14
Onsdag:
-ev spinning/medel  11.45-12-45
Torsdag:
-Work4u 9-14



Tack Anna och Fredrik för att nu förgyller mitt liv!
Det bettyde jätte mkt för mig att få träffa er <3

The day after tomorrow

WHAAAT!? did i just use a filmtitle as a "rubrik"?
yepp i did.
swenglish

Jag va ju på ätströningsenheten i går på möte 1 av 3.
Jag är inte imponerad av deras kunskap om näringsämnen.
Hon hävdade att man inte kan överleva på lågkolhydratkost. Hur förklarar hon då att det finns både doktorer, läkare, vetenskapsmän och vanliga civila som ätit lchf-kost i flera år. Går de mot en långsam död kanske? Nej, jag skulle inte tro det.

Men jag vill klara av att äta en potatis utan att få ångest och jag förstår deras metod och synsätt på det här med att jag äter lchf. Jag kommer inte bli firskförklara förän jag kan äta normalt. Det är helt rätt i min mening , men om jag väljer att äta lchf för att jag mår bra av det inte för att jag har ett erorm kontrollbehov av mat så räknas det som frisk enligt mig.
Vänder man på det så låter det såhär.
En frisk person som väljer att äta lchf räknas inte som ätstörd. Då är det mer ett val av livsstil.

Jag vill utmana alla som är motståndare till lchf att testa att äta den kosten själv i ca3 månader.

Nu blev det väldigt mkt om lchf, det va inte meingen.  egentligen spelar det ingen roll vad jag skriver för de som läser det här kommer nog tänka att det är sjukdommen som talar.

Jag tror att det här kommer bli bra ändå.
Någon dag ska jag kunna äta min potatis utan att känna det minsta ångest eller oro.
Någon dag ska jag uppleva glädje över livet och tacksamhet att jag är jag.

"ledig" från work4u Tisdag nr 2

Nu regnar det igen... Orkar inte...

Jag är velig och vet inte om jag ska spara pengarna som jag har kvar eller köpa en digitalkamra för dom. Kan nog vara smart att vänta 2-3 veckor tills jag får nästa omgång pengar (aktivitetsstöd+lön ).

"ledig" från work4u Tisdag

Egengjord kycklingburgare med vitkålsröra


I dag har jag inte gjort någonting som jag skulle göra men jag har gjort massor saker som borde varit gjorda för länge sen.

Dessa gråa måndagar



Denna vecka är det det här som gäller!:
-göra så lite mat-relaterade saker som möjligt ( förutom laga och äta då såklart)
-ätstörningsenheten på onsdag för första mötet.
-strikt lchf utom onsdagkväll då blir det dooley´s- och jordgubbsdrinkar med Kakan.
-vill gärna träffa Erik innan jag åker till norrköping över helgen.

Just nu bakar jag lchf-fröbröd (eget recept). Det ser bra ut i ugnen! och det här kommer vara det sista recept jag hittar på för den här veckan.  och det här är även det sista inlägget för den här veckan där jag kommer nämna lchf och mat (förutom ev frukost och lunchbilder)...

Bara för att jag äter konstigt så betyder det inte att jag måste vara konstig.
Det är jobbigt att hela tiden tänka på mat men jag ska försöka själv och med hjälpt av ätstörningseneheten att tänka på massor andra saker!

Söndagsfika på balkongen


Tillsbaka till lchf efter en paus över helgen. Men jag får lida lite för det, har inte känt av att jag haft lågt blodsocker eller något sånt sen jag började med lchf men i dag när jag kom hem så blev det ganska jobbigt. men nu har jag fått i mig mat^^

eftermiddagsfika:
kaffe med äggmjölk och grädde.
frökex
egen gjort jordnötssmör
räkröra
ost

tatueringen


enligt Sony

Enligt Sony ser jag tydligen ut såhär just nu.


Sitter på work4u saken och har sjukt sjukt sjukt tråkigt. Vi sitter alla på ett avstånd på 1-2meter från varandra men kan bara prata över fb. Och vädret är skit men jag ser det knappt inte för att jag sitter med ryggen mot fönstret och håret är burrigt och sluter sig runt mitt ansikte som skyddslappar.

Jag har iaf mitt kaffe<3

Någon som kanske är nyfiken på tatueringen?

Snabbt, smidigt och smärtfritt.

Vad: Text: What would love do?
Var: insidan av vänster handled.
Stil: Skrivmaskins font
Tid: 30min
Pris: 500kr
Var: Bick Slick
Vem: Anders
Smärta: 0

I morgon får ni ev se bild för just nu sitter plasten fortfarande på och färgen är utsmetad och det är fortfarande svullet (blindskrift på handleden typ)

Och jag är skit nöjd!^^



The Tuesday...

The Tuesday breakefast


The Tuesday special

The Monday...

The Monday breakefast


The Monday look



Snart är inte det där enda tatueringen att pryda min kropp.

note to self

Lchf godis. Bio-godis

Chokladbollar med kaffe och/eller punch/araracksmak.


Tröttheten i egen hög person

Har kört lchf i 5dagar nu och omställningsbesvären börjar visa sin besvärlighet, trött som tusan! Men om några dagar går det över.

Här är mina lchf biskvier. kokos- och nötkakorna med philadelphia, grädde och hallon frosting doppade i 86%choklad

kokos- och nötkakor



Recept

25-50 g smör
3 st ägg
1 msk fiberhusk
1 dl kokos flingor (mixas till små mjöl/gryn)
1 dl sötmandlar (mixas till små mjöl/gryn)
4 st suketter
smaksättning tex kako, kaffe, pepparkakskryddor


Smällt smör och ha i smaksättning, låt svalna. Blanda mandelmjölet och kokosmjölet med fiberhusk och rör ner äggen och smöret. Spritsa eller klicka ut på plåt (smeten flyter inte ut dessutom sväller den lite, bra att ha i åtanke). Sätt in i mitten av ugnen på 200grader i 10 min.

Mina blev ganska tjocka så jag gjorde en philadelphiafrosting och bredde på som en slags biskvi annars hade jag tänkt lägga ihop 2st och ha frostingen mellan.


Lördag 5/5

Frukost:Omelett gjord på ägg och grädde med bacon och champinjoner. Tillbehör blev majonnäs.




Walker va galet bra! De va så bra att de va BÄST och vann!<3



Fredag!!!

Dagens frukost.

Äntligen Fredag!
I kväll ska jag på Livekarusellen och se när Erik och hans band (Walker) spelar, så taggad!

Torsdag 3/5


Min dag har varit bra och produktiv.
Bra för att jag mår bra och äter bra, solen skiner, det är vamt och jag har shoppat lite fina saker från Lagerhaus bla latteglaset på bilden och en present till Kakan.
Produktiv för att jag skrivit 3st cv:n och personligtbrev till i morgon då jag åker med mormor och morfar till handelsträdgårdarna ute i Mariebergsområdet, på förmiddagen. Jag har även tvättat kläder, städat toan och diskat. Nu ska jag göra pizza.

Får inte glömma att de släppt Ht-katalogen till komvux i dag!!!




Cissi lchf pannkakor på mandelmjöl

I morgon är det torsdag och då blir det pannkakor till lunch, lchf pannkisar gjorda på mandelmjöl!

-sötmandlar (mixas till små små smulor (mjöl))
-ägg
-grädde
-salt
-keso (om man vill)

Nu är det här mitt egna recept så jag har bara höftat ihop allt. Stek i smör.
Jag äter det med hallon och naturell yoghurt och lite grädde.

Min lunch i dag va zucchini pasta med bacon- och champinjongräddsås.
Detva galet gott, Erik fick smaka lite igår och han tyckte desamma. Fast jag hade ett ägg i och det blev lite konstig konsistens av det.

Ska snart göra äggbröd och vitkålsallad. Sen blir det nog en promenad i det fina vädret.

RSS 2.0