i dag!

Solen skiner och det är redan 21grader, kl är 8.38. Jag ska vänta på att klockan ska bli lite mer och att lillebror ska vakna sen ska jag upp på stan, lämna tillbaka låneböcker, till måleriaffären och köpa akvarellpapper och sen till myrorna för atthitta billiga ramar.

Ska fira lillebror som fåller 11år på Fredag pch sen på natten mellan fredag och lördag åker de till Grekland, Skhiatos. Jag förljer inte med. Jag ska iaf göra en riktig tårta så dom inte kan köpa en sån där fryst färdig tårta... Fattar inte att människor köper sånnt. Om man ska köpa en fryst fusktårta som har sämst kvalitet och är gammal och seg så kan man lika gärna köpa en almondy tårta, som är mkt bättre, godare och inte gammal och seg.

I´ve got the hate out of me...

Men självklart, som bagare, så tycker jag det är värdelöst att köpa en gammal sunkig tårta när man så enkelt kan slänga ihop en egen tårta. eller köpa en tårtstubbe eller liknande från en bagare eller iaf någon som inte varit fryst och blivit dålig.

Ha en trevlig dag!^^

Tips

Mitt bästa tips för att gå ner i vikt är att inte bry sig om att gå ner i vikt...

Funkar! Jag bryr mig inte och jag har inga tvångstankar på att äta. Jag har slutat väga mig. Det funkar också.

Det är sol och jätte fint och varmt väder. Jag är förskyld, ont i halsen och tjock i näsan. Jag funderar ändå på att cykla upp till mormor och morfar.

Plocka svamp! Det är synd att jag inte har en fyrbent kompis som gör mig sällskap.

Senaste nytt på Blocket.se

En blandras 9månader 50%schäfer, 25%golden retriever och 25%sennen. För 2000kr. Vilken drömblandning. Det är 3 fantastiska hundraser i en och samma hund. Den liknar mest en schäfer, jag har en förkärlek för schäfrar pgr av en hund som heter Maximus. Fredrik tycker inte om schäfrar men å andra sidan finns det så mkt som han inte tycker om så jag vet inte om jag bryr mig så mkt.

Jaja. Denna hund kommer väl försvinna precis som alla andra hundar som kommer förbi just nu. Det kommer inte gå att ha hund om jag ska plugga till florist i minst ett år, om det inte sker ett mirakel.

midsommarhelg

Vi gjorde inget speciellt på midsommar. Jag va hos Fredrik. Men jag åt årets första kladdkaka! Det va jätte länga sen jag åt det.

Jag tror att jag tagit över Fredriks sjuka. Har jätte ont i halsen ock näsan är tjock och snorig ( inte allergi snuvig). I kväll ska vi till fredriks farmor och grilla.

Jag har läst ut 4 av 5 böcker som jag lånade på biblioteket.

När jag kommer hem ska jag baka bröd. Vi gjorde ett morotsbröd som är jätte gott men det smular mkt så jag ska försöka förbättra receptet lite när jag kommer hem.

Jag är jätte sugen på kulglass med polka

Bild från google.

Glass på Cecilias vis

Jag gjorde chokladglass igår fast en lite nyttigare varient.

Till en portion:
1        ägg
3 tsk   socker
2 msk honung
kakao

Vispa äggvitan med 1tsk socker till en maräng. lägg vitan i en annan bunke. Vispa äggulan med 2tsk socker tills den är vit och fluffig. Blanda kakao och honung i en separat skål. mängden kakao varierar beroende på hur du vill att glassen ska smaka. vänd ihop kakao och honungssmeten med gulan och vänd sedan ner äggvitan. ner i form och in i frysen några timmar.

jag vet inte ens om man behöver socker. Men jag upplever det som att äggulan inte blir vit och fluffig utan det. Men äggvitan behöver inget socker alls egentligen.

Glass är så väldans lätt att göra har jag kommit på. man behöver inte ha massa onödig grädde i. om man gör glass på det här sättet och byter ut kakao mot något som har vätska i sig tex jordgubbar så blir glassen lite isigare. men använder man bara torra smaksättningar så blir glassen jätte krämig och lite som mjukglass^^

Jag har kommit med försoning...

Jag har kommit med försoning med mitt ha-begär. Det ligger i människan natur att sträva efter saker och vilja ha nytt, utan det så skulle vi inte vara så som vi är i dag med all teknik och forskning. Så att jag vill ha en hund kanske inte är så mkt att fylla ett tomrum som det är att förlja naturens"lag". Det kan ju kanske handla lite om självförverkligande också. Jag tänker att jag vill träna min hund. Jag ska träna den till en jätte duktig hund och dessutom träna den till en kantarell hund, det låter som en så otroligt rolig utmaning. Och vi ska gå långa promenader i ur och skur och ta långa vandringar i skogen.

Nu lämnar jag just "ha hund tänket". Jag skulle kunna gå kurser för att bli hundtränare, visst det kanske inte diret är ett lönsamt yrke men det viktigaste för mig är att vara lycklig. Eller det blir ju att gå en flerårig utbildning. Jag skulle jätte gärna utbilda mig till hundmassör. Men det är ju det där att jag inte har någon stor erfarenhet av hund. Hur ska jag då veta? Att studera kostar pengar, så under alla år man studerar drar man på sig massa skullder. Jag är rädd för den dagen då jag måste ta mitt första lån. Det blir inte roligt. Det är defenitivt en erfarenhet som jag kan vara utan.


Arbetsförmedlingen

Jag va på arbetsförmedlingen i dag och skrev in mig. Det va sjukt läskigt för jag fattade ingenting , vr skulle jag gå, inga papper eller skylltar som visade vad man skulle göra så tillslut va jag tvungen att fråga en man som satt och väntade på sin tur med någonting, han sa att jag bara skulle vänta på att någon utan de som jobbade där skulle bli ledig...

Men jag va även på biblioteket och skaffade lånekort och lånade böcker, rätt många böcker. Några om snittblommor och några om krukväxter och en om hundmassage och en "första hunden bok".

jag gick även till de återståeende blomsterbutikerna inne i örebro och lämnade mitt CV. Nu är det bara marieberg kvar.

jag köpte svenska jordgubbar också^^ dom sitter jag och mumsar på nu och väntar på att "it´s me or the dig" ska börja. Jag försöker glömma hundar för ett tag men intresset finns ju fortfarande där. Tex hundmassage som jag skulle vilja jobba med men utbildningen är 3 år och är i sthlm... och att få hundmssage att bli lönsamt är svårt om man inte får jobb på hundspa eller något.. Men där har vi en framtidsidé^^

Galen

Hundgalen igen. Med varje liten sak jag gör tänker jag "tänk om jag hade en hund nu". Och det är så långt kvar. Jag tänker ena stunden att jag ska köpa en hund så fort jag fått jobb ( men jag har ju en motståndig mamma)....Det här går ju inte. Att hon ska vara så jobbig på den här saken. Jag behöver få ett jobb, vilket kan ta ett år eller ännu längre och sen jobba iaf ett år och spara pengar och sen flytta och sen spara ett tag igen och sen hund... 3-4år Fy f*n. Och om jag inte får ett jobb som florist så behöver jag utbilda mig till det och det tar minst ett år... så 3-6år kan vi avrunda till.

Det känns nästan värt att ta ett jobb på mcdonalds eller något annat, där vem som helst kan få jobb, bara för att nå min dröm fortare. Även om jag kommer vantrivas och gråta mig till söms. Vad ska jag göra?

Vist det finns många fler blomsteraffärer... Men just nu är jag väldigt negaitiv och tror inte att någon av dem vill hjälpa till att minska arbetslösheten och anställa någon som inte har utbildning...Snobbar.

Jag vill vara lycklig. Jag vill ha en mening. just nu är jag värdelös. En utbildad bagare som avskyr att vakna tidigt på morgonen och vara den enda vakna själen på långt håll och som dessutom vill bli florist. Drömmar drömmar drömmar.

Kommer jag någonsin bli nöjd. GUD vad deprimerad jag har gjort mig själv på en minut.

Hittills i dag...

Hittils i dag har jag: bytt sängkläder, startat en tvättmaskin, dammsugit nästan hela lägenheten, dammat i mitt rum och skruvat ihop det fina kakfatet med 3våningar, som jag fick av Fredriks mamma i studentpresent. Härnest kommer jag nog städa toan, äta och baka vetekakor.

Det är riktigt tråk-vara-inne-mys-väder i dag. Ljus gråa moln och regnet ligger på lur. Om jag hade haft hund så skulle vi tagit 1 eller 2 promenader och sen pälsvård, borsta och mysa.

I morgon går jag till biblioteket och sedan till arbetsförmedlingen (hoppas hoppas hoppas att det inte regner). Jag ska leta efter böcker med hundmassage^^



Det kommer nog bli många sånna här tråkiga bilder om solen och värmen inte kommer snart.

Lite mer om hundar

Jag ville bara blogga lite mer om hundar. Jag va faktiskt inne på chow-chow ett tag. Vilken härlig hund det är alltså<3
Men nu är jag tillbaka till Golden<3 Jag är ju faktiskt inte alls något van vid hundar och golden verkar som den självklara nybörjar hunden. Men bara för att det är en vanlig hundras så behöver den inte vara tråkig för alla hundar är individer, precis som människor och katter.

Jag har börjat lägga ihop saker som tex vad jag vill ha hunden till, hur mycket tid jag kommer kunna ägna åt enbart träning och stimulerande aktiviteter för hunden, Hur långt hunden orkar gå o.s.v

När jag drömmer om mitt "hundägarskap" så tänker jag att jag ska kunna ha med hunden till jobbet och då är en golden bra för den skrämmer inte kunderna ( om de inte råkar vara hundrädd). Valptiden har jag inte tänk så mkt på... Man kanske inte kan ha med en busig valp till jobbet. Jag har hört om valp-ledighet. Jag ska iaf gå på valpkurs och jag har hört om en kurs för nybörjar-hundägare, som jag är sugen på. Det kommer bli många turer upp till mormor och morfar och där kommer hunden kunna springa lös i deras trädgård. Det kommer bli långa promender, hellst 1 1/2 timme ( jag kommer nog ta med en vattenflaska ifall hunden blir törstig) och när hunden blir trött kan vi stanna och vila på en av bänkarna efter vägen. Att ha hunden med mig, nästintill konstant, är något som är viktigt för mig.

För att göra så att hunden känner sig viktig så kanske jag kan sy ett täcke med min framtida arbetsplats logga ( en blomsterbutik om jag får bestämma) för då har hunden en uppgift, kanske inte så stor men det är ju något iaf.

Jag ska leta efter snygg regnjack till ett bra pris så det blir roligare att gå ut i regnet även om jag är rätt så övertygad om att hunden hellre sitter med mig i soffan och myser än blir blöt i regnet. Fast det vet man ju aldrig, hunden kanske älskar att vara ute i regnet och då har jag en regnjacka  som iaf håller mig torr^^ Kan man ha regnkläder på hundar? eller är det bara löjligt?

ibland slår det mig att mitt liv kanske aldrig kommer passa att ha hund i, med jobb, familj och sånt. Jag blir ledsen av att tänka på det men det känns ändå som att jag kan acceptera det.

Men en hund ändå, Vilken lycka<3

Det finns mkt mer jag vill skriva om i ämnet hund men det är så mkt att det försvinner i skrivandets gång så det kommer säkert fler inlägg om mina hunddrömmar och tankar.

Till er som är hundägare. Ta vara på det den älsklingen ni har och var glad och stolt över den. Det är inte alla som är så lyckligt lottade att de kan ha en trofast och lojal vän.

jag ska göra....

Jag ska göra vetekakor (polarbröd), vi får se hur det blir.

Jag åkte till Fredrik i tordags och på fredagen åt vi  buffée. Vi testade bläckfisk! mysko var den.. Gummi och smakade som hav och rutten tång luktar ungefär. Jag tror att Fredrik tyckte mer om den än vad jag gjorde, så smaken är som baken. Senare åkte vi till Kumla sjöpark, det va mysigt där men kommer säkert bli ännu mysigare till sommaren... Det är ju sommar nu men ehm, kommanden sommrar när alla växter fått växa lite mer. Vi delade på en chokladboll, kastade macka och tittade på lilla ankfamiljen som simmade förbi.

I dag köpte vi handledsvikter! super coolt! Jag ska ha dom när jag tar mina långpromenader. och lite då och då.  Och Fredrik sprang 7km med sina.

Jag ska till biblioteket i morgon och skaffa ett lånekort och till arbetsförmedlingen sen vet jag inte... Kanske går över till andra sidan järnvägen och till en blomsteraffär.

i skrivandets stund.

det finns...

Det finns en schäfer hane på blocket för bara 1000kr! vuxen, men ändå. Mitt hjärta klappar och lycko bubblor sprider sig i kroppen. Tänk att ha hund, vilken lycka. Men mamma sa nej. Jag kollade på katter också, hittade några till mormor och morfar för bara 100kr hehe men man kan ju inte köpa ett djur till någon... Lite dumt när det är så mkt mer än utséende som spelar in när man köper ett djur.

Jag har varit uppe på stan på förmiddagen och lämnat mitt CV till några blomsterbutiker. De små blomsterbutikerna var inte så intresserade av någon som ej har utbildning... surt. Men jag gick till Blomsterlandet ( stor blomsteraffär i närheten av Tybble) och det är nog mitt sista hopp annars blir det fortsätta i skolan med någon floristutbildning. Men jag har några stora blomsteraffärer ute i Marieberg kvar.


chokladpudding

okej... ha absålut inte i extra kakao i chokladpuddingen... Den blev riktigt äcklig. Jag kan till och med säga att lite extra socker skulle passa bra.

chikladpudding

Chokladpudding

Gammaldags finefterrätt, som man säkert inte äter så ofta - eller bjuder sina gäster på. Puddingen ska vara mörkblank av kakao och ganska fast. Löst vispad grädde och extra strösocker, så att det knastrar lite när man äter, hör till.

-

Chokladpudding

Foto: TV4

Antal portioner: 4
Ingredienser

8 dl mjölk
1 ägg
1 dl maizena
1 dl kakao
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Vispa samman mjölk, ägg, maizena, kakao, strösocker och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull. Sjud under vispning på medelvärme tills blandningen har tjocknat.

2. Häll upp smeten i vattensköljda portionsskålar och låt puddingen stelna ett par timmar. Du kan även hälla smeten i en stor skål istället för i flera små.

3. Stjälp upp på assietter. Servera puddingen kall med vispad grädde och strösocker.


14 Juni

I dag har Fredrik och jag varit tillsammans i ett och ett halvt år! Jag är jätte glad och över lycklig att jag har honom<3
jag finner inga bra ord till ett sånt här inlägg så ni får lite bilder i stället.


Jag älskar dig.

I kväll blir det champagne och ev gå ut och äta^^

note to self

viktigt att tänka på inför jobb.

ANSTÄLLNINGSBEVIS

KOLEKTIVAVTAL

morgon inlägg eller spöken i mitt te

Det är ju en mycket speciell dag i dag för mig och Fredrik men jag tänkte att jag skirver ett inlägg på morgonen och dagens huvudinlägg senare efter som att jag hade bilder som inte skulle "förstöra" huvudinlägget^^

jag gjorde Jasmin-te i morse. Jag är inte den som är feg med mat men just nu var jag lite tveksam, det va gott men mystiskt för det smakade lite banan av det, trotts att det bara var jasmin-blommor.


Det fick bara bli en bild. det kommer lite om min NYTTIGA jordgubbsglass också^^

Studenten!

Bästa dagen i mitt liv!



Farmor, lillebror, jag och mormor

Vi-kampen!!!

WHOOOOOOOOOOOHO! min halls har gått sönder och det svider när jag äter citrusfrukter, så jag tror jag skrikit sönder den lilla stackarn. Vi får se om jag orkar skrika lika mkt i morgon för då tar jag STUDENTEN!!!!  WHOOOOOHOO!

Jaja^^ I will not drink so much. Men vi börjar med champange-frukost i parken. Sen kommer jag redan vara lite halv vinglig men jag hoppas att jag klarar lite mer och står mig egenom dagen. Sen utsläpp och sen åka vagn. sen massa massa mat^^

Men vi-kampen i dag gick nog lite sådär, vi van inte iaf så vi kommer inte att få gå ut först men vi kommer inte gå ut sist heller.

När jag kom hem så gjorde jag cheesecaken och tårtan. Tar bilder på allt i morgon eftersom att inget är färdig garnerat än.

Nu kommer bilder^^


Vi-kampen. livsmedelprogrammets färg är ju gul så mkt passande med kyckling dräck. Bea kyckling, Emelie tjej i solögon.




Gammla bilder.
Första bilden. har man ingen att göra på Lp så kan man öva på att pikéra sin älsklings namn.
de tre sista bilderna är från det praktiska Provet som va det sista som vi gjorde i bageriet. Jag gjorde allt på bilderna utom ett av weinerbröden för dom råkade snälla malin göra åt mig^^

ny dag

Trotts ovädret och spöregnet i går så är min allergi värre en någonsin. Jag nyser konstant, typ. Jag ska ändå försöka komma ut och springa, efter en allergitablett.

Senare i dag ska jag koka kolakräm av kondenserad mjöl, som kan koka från 1 1/2 till 3 timmar. Jag vet inte om koktiden spelar någonroll, jag får undersöka det någon dag. Men burken ska iaf vara helt avsvalnad innan  man öppnar den för annars sprutar det ut het kolakräm över hela rummet. Jag har inte testat om detta är sant och jag tänker inte kolla om det är de heller.

Sen ska jag även göra de andra fyllningarna till tårtan^^

De klipper gräset utanför mitt fönster så det kan vara därför ögonen kliar och näsan rinner...

Vädret är: Mulet men ingen risk för regn, svalt. Solen kommer ev farmmåt eftermiddagen

FREDRIK KLARADE UPPKÖRNINGEN IGÅR BTW!!
GRATTIS GRATTIS GRATTIS! <3

klass 1 och monsun!

JA! årets första riktiga regn oväder har varit i Örebro! På radion gick de ut med varningar och en klass 1 varning var utlovad.

( nu gjorde sverige mål)

Jag har bakat bullar i dag^^ sen fick jag inte cykla hem från mormor och morfar. Mormor sa NEJ, för att det oskade. Jag förstår henne. När hon va liten slog blixten ner i hennes hus och slog sönder massa saker.  Bullarna får ni bild på i slutet av veckan.

I morgon ska jag:
Sova hela dagen
Träna
och om jag känner för det och orkar, gå upp ur sängen innan kl 13, så ska jag göra fyllningarna till studenttårtan. Jag funderar på om man kan frysa en cheesecake?

Jag färgade håret i dag, lyckdes hitta precis samma färg^^

Jackten efter en hund att vara dagmatte åt fortsätter...

Det kommer ev lite bilder i morgon.


Nyss kommit hem...

Jag har nyss kommit hem från Fredrik (som btw har uppkörning på tisdag!)

Jag ska göra en stor chokladbotten men jag kan inte bestämma om jag ska göra den av sockerkaka eller kladdkaka. sockerkaka blir bäst tror jag. Måsta börja förbereda inför studenten, tänkte även färga håret ikväll.

Jag åt upp sista av min chokladglass. Det behövs faktiskt bara ägg, socker och smaksättning för att göra en god glass så det så, inget onödigt fett med grädde, men vill man åt den gräddiga smaken så är ju grädde något bra att ta med. Jag ska testa, någon gång, att byta ut socker mot honung. Jag återkommer med den saken senare i sommar. Jag ska hitta någit att äta, tog efterrätten först.

Jag har...

Jag har blivit organ donator. Så nu har jag det gjort, men bara för transplantationer inte för forskning, jag är osäker på hur det blir med begravningen då.

Jag kikar även runt efter någon i örebro som söker dagmatte. Jag är frivillig. Behöver inte ens få betalt för det. Mamma gick faktiskt med på det. Ett stort plus till henne <3

för mkt glass

Jag är riktigt trött. Det är jobbigt att går långa promenader och äta glass efteråt... Glassen hade jag kunnat stå över, känner jag i efterhand.

jag har fixat det sista i skolan, skåpet, lämnat alla kläder och böcker. jag ska bara vila lite nu och sen upp till mormor och morfar.

RSS 2.0