te

Det är dags att se frammåt, mot mörkret och kylan, som jag älskar så mkt. Så i morgon kommer jag antagligen köpa Friggs green chai te^^

måndagsblogg

Styrka


Livsglädje

Stenarna alltså.

Det blir en städdag i dag. Känner att det kan vara dags att tvätta bort honom ur sängkläderna.

utemöblerna ställer man TILLBAKA in

I dag flyttas klockorna 1 timme BAKÅT.



Med tanke...

Med tanke på att jag somnade runt 3-4 så är det lite underligt att jag vaknade av mig själv kl 8... Men det tar väl mer än en natt att ställa om sin dygnsrytmen^^

Jag vet inte hur vuxet och moget det är att gå på krogen, så inga vuxenpoäng blev vunna igår. Men jag är en erfarenhet rikre. OCH DET VA SKIT KUL!

i dag blir det DOP för världens bästa Wiggo<3


hööööö

jag har kommit på en sjukt bra anledning till varför jag inte ska gå ut på krogen... Kläderna är ett rent he...
Tur att man är arbetslös och kan slösa hela dagen på att välja.

jag är förundrad över hur det här...


kan bli det här...


men jag har ju absålut ingenting emot detta trolleri^^

zombiedag

Lillebror är hemma och är sjuk och jag är för dålig för att få ett jobb. Så eftesom vi blir hemma hela dagen så tar på en ZOMBIEDAG!
Ska titta på hela första säsongen av The walking dead^^
Sen tar vi paus och steker pannkakor (för att det är torsdag)


update knät

Mitt knä har lagat sig själv! det gjorde nog susen att cykla upp till mormor och morfar igår^^


9

Cecilia och lillebror har sett "9"
Vi tyckte om filmen och kan rekomendera att du ser den!^^




Ps. Testade hur det gick att cykla upp till mormor och morfar. Knät gör ont... jag ska snart hitta en bild om knäts anatomi och kolla vilken led som blivit knasig.

Till den bästa

Jag älskar min Anna<3
Du är unik, vacker och en helt fantastisk människa.

Jag vill tacka alla mina älskade hjärtan. Till och med det minsta lilla ord ni har sagt har hjälpt mig. Ni har gjort den här perioden mycket lättare för mig och visat att jag inte är ensam och ni förstår inte hur mycket det betyder för mig att ni finns.
Tack <3


nattens event

ZombieCissi är tillbaka!
I nattens dröm hade jag en syster som hjälpte mig. Hon hade fångat en zombie i källaren. När hon släpte ut honom kom han stapplandes mot mig. Jag hade hittat en liten kniv och en ganska stor kniv med tjockblad. Zombien kom för nära för att jag skulle kunna sticka honom i huvudet så jag tog den stora kniven och skar ett snitt i halsen på honom så han skulle backa. Istället för att bara backa så föll han till golvet och låg där ett tag, tillslut reste han på sig och jag förberedde mig för huvudet. Han öppnade munnen... Och började tala! Jag minns inte vad han sa men "matlustan" hade försvunnit. Han bad oss göra slut på hans lidande genom att stycka honom och lägga honom i en blå plastlåda ( liknande en sådan man kan köpa billig glass i) Själva styckandet hoppade min dröm över ( tack ) men sen låg han där. En bubblande blodsoppa med ben och inälvor. Han fortsatte prata även i detta tillstånd men orden kom fram genom bubblorna som steg ur geggan. Han tackade mig för att jag räddat honom, nu kunde han äntligen se ljuset och han skulle aldrig skada någon igen. En vit rök börja stiga ut blodet och sen va han borta.

Alla skräckfilmer jag sett får väl ta åt sig äran för de värsta bitarna i mina drömmar för de är ganska brutala. Men just biten med att stycka honom kommer från gårdagen avsnitt av The walking dead, kan jag ju försvara mig med.


Mitt knä gör fortfarande ont. Det är himla tur att min toa är så liten för om jag inte skulle kunna hålla både i väggen och handfatet så skulle det göra för ont för att ta sig upp. Men det är just bara den rörelsen som gör ont. I mrogon blir det säkert bättre^^


la festin

Stygnen är borta! 5st var det vist. Jag som trodde att det bara var 3^^ Nu har även lilla Cecilia Göransson något att skryta med.
Men i övrigt gick det jätte bra^^

Sedan mötte jag upp Kakan, hon följde med att hitta doppresent till gulligaste Wiggo! och jag köpte en tröja på new yorker och skor på daishmansko( stavas säkert inte sådär)

Jag ska tydligen till Strömpis på fredag. Jätte spännande^^ men eftersom jag ska på dop på lördag så ska jag dricka ansvarsfullt.


Nalle Lisa och kråkan





inna jag tog bilderna så kan jag ha knasat till mitt knä riktigt ordentligt. Det kändes som att det höll på att hoppa ut led, gjorde skit ont och nu krasar det om de när jag rör mig

Försöka går ju

I dag tänkte jag ta itu med att foto till mitt cv. Har hört att det är uppskattat.
Det gick ju sådär... Får be lillebror om hjälp^^

Lite senare i dag ska jag upp till mormor och morfar och fira mormor som fyller 80år i dag!
I morgon ska jag tillbaka till Dr.Eriksson och ta bort stygnen.



Dumma saker som jag gjort...

Jag har glömt bort vem jag är.
Jag älskar ju stora stickade tröjor. Varför skulle jag "förtränga" den kärleken bara för att en kille inte tycker att det är sexigt?
Nej, jag vet. Jag har inget vettigt svar jag heller...

Tappat intresset för mitt utseende. Ytlighet är inget bra men att ha ett intresse för hur man ser ut tycker jag är bra så länge man inte dömer. Jag tyckte det va jätte kul förr, att testa nya frisyrer och sminkningar. Idag är det mer ett jobbigt måste för att tycka att jag är en intressant människa, jätte dumt eftersom det inte är min utsida som är det intressanta med mig.

Mitt tips till mig själv är att antingen hitta en kille som är som mig och fram tills dess bli så säker med och i mig själv så ingen någonsin kan ta mig ifrån mig. Eller skita i killar. Mitt livs önskan är att få barn och det kan man faktiskt få utan att behöva vara i närheten av en mans kön.


efter lite...

Efter lite mousserande vin, wiskey och dooley´s så är jag lagom bubblig i kroppen.
Kalaset blev jätte lyckat. Det är så underbart att se mormor så avslappnad och att få skämma bort henne för en gångs skull<3 men självklart kunde hon inte hålla sig från att bidra med både mockarutor, chokladbröd och bullar. Älskade mormor<3

Hon fyller 80år på måndag men vi firade henne i dag. Vi barnbarn och barn hade hyrt lokal och fixat med mat och allt som hör till ett kalas och jag bidrog ju med tårtorna.

Alla dessa rörande lyckotårar tar kol på mig. Förra kalaset blev födelsedags"barnet" också rörd till tårar av ett fint kort och i dag blev mormor rörd till tårar av all uppvaktning och fina presenter. Jag blir rörd av att andra blir rörda. Det är ju en fin egenskap men ansiktet får en så tokig grimas när tårarna vill tränga fram.



Jag har en lillebror som har potential att bli proffsfotograf. jag tror att jag ska pucha på honom lite^^

vackra flickor kan skapa vackra saker

ÄNTLIGEN! Tre dagars slit gav resultat^^
Mormors födelsedags tårtor är nu klara.
*chokladtryffel/ganage
*grädde
*hallongrädde
strök den med grädde och smörkräm.


Borde gjort fler chokladlöv... Men vad gör väl det om hundra år^^

Nattlig insikt

Jag är en väldigt fantastisk människa egentligen.

första gången

I går kväll var första gången sen det tog helt slut, som jag grät ordentligt. Jag kom på massa saker som jag skulle skriva i bloggen men jag kommer inte ihåg en enda sak just nu.
Det känns inte som att det här är något att prata om egentligen. Ett brustet hjärta har ju alla haft någon gång och jag har inte hört om någon som gått till psykolog eller fått någon annan hjälp med det.

Förr behövde jag en dag för att få gråta ut och ta hand om mig själv sen va jag glad.
Jag har redan gråtit en hel dag. Jag är inne på vecka 3 och det känns inget lättare.

Jag drar slutsattsen att ett brustet hjärta är något att prata om.



Röken är under kontroll

Lägenheten håller inte på att brinna upp!
Röken som bolmade ut från våran lägenhetn kom från en bränd tårtbotten^^


Nu har jag bakat 4bottnar, med den brända inräknad. Jag funderar på om jag kan skrapa bort det brända och använda den iaf...

jag vet...

Jag vet att jag måste prata om det. Men inte just nu, när mormor fyller år och jag ska baka och göra tårtor.


Alla människor...

Alla människor känner eller har känt en längtan efter riktig kärlek. Alla människor söker eller har sökt efter den. Alla människor tror eller har trott att den ska komma i form av en annan människa. Alla människor vill eller har velat att denna människa ska göra dem lyckliga.

Det är få människor som har förstått innebörden av "sann lycka kommer inifrån" och det är ännu färre människor som vet vad riktig kärlek är, ändå vill alla ha den.

Graviditetshypokondriker

Det kommer garanterat bli en liten del av min stora framtid.

stygn

Jag får inte träna förän de tagit bort stygnen på mitt lår och det läkt... Jätte jobbigt tycker jag. Men så mkt som det blödigt så skulle jag aldrig våga träna.

Det finns andra liv på den här planeten

Vilken dum idiot tycker att man ska ha smör eller margarin i smällt choklad när man ska använde den för att doppa biskvier i?
Kan någon förklara för mig varför!?


På denna bilden syns det tydligt vilka som jag doppade före och efter smöret hade kommit i chokladen.


Jag är lite sur för biskvierna men de är inte en så stor sak egentligen. Men smöret gör iaf så att chokladen stelnar en aning och blir skit när man ska doppa den eftersom den är så tjock. Det gick inte ens att doppa dom så jag fick stryka på med en sked. De närmaste i bilden doppade jag innan smöret förstörde allt och de blev iaf glansiga men chokladen va alldeles för tjock.




Måndag

Inne på vecka 3...

Idag ska jag göra biskvier hos mormor.

bara

Bara för att ha en bild att lägga in så tog jag den här.



Jag försöker. Jag försöker så gott jag kan och någon dag behöver jag inte försöka, för den dagen är det jag försöker med, naturligt för mig. Men inte än.

Jag vill att veckan ska bärja så att jag får massa saker att göra.


jag hankar mig fram

Jag hankar mig fram, om man nu kan säga så.
När det börjar kännas för jobbigt tar jag djupa andetag och håller bröstkorgen spänd så jag inte känner tomheten som finns där inne.

vad jag ska göra för att inte vara ledsen och tänka på annat:
Mån: göra biskvier hos mormor och ev baka bullar
Tis: fika hos kakan och gå på jobbmässa
Ons: något
Tor: göra tårtbottnar + fyllning
Fre: lägga ihop tårta
Lör:kalas

note to self

Det är inte meningen att man ska få allt som man vill ha.
Meningen är att man ska förstå att man redan har allt.

mår inte så bra

Jag mår inte så bra. Jag känner mig så ensam. Jag har inte Fredrik längre men jag hade honom kanske aldrig som jag ville ha honom, jag bara hittade på i huvudet och hängde mig fast i det som va underbart.

Utan musiken skulle jag nog vara förkrossad. Men tack vare den... Nu bröt jag ihop lite iaf. Dumma tårar.


Jag vet vad gud vill visa mig, men jag har svårt att uppleva det än.

Jag har äntligen förstått...

jag har äntligen förstått att det enda rätta att göra är att hitta mig själv och leva mitt liv ensam. Med alla älskade vänner såklart^^


Leverfläckarna är borta nu!  Bedövningen sved lite men tog jag bara djupa andetag så kändes det mindre. De va ganska läskigt att känna skinnet röra på sig, när har skar bort fläcken, efter som jag inte såg något men hade en bild i huvudet av hur de såg ut. Nu ska jag tillbaka den tisdag 25 och ta bort stygnen^^ sen är denna historia över.
Den på halsen gick så fort och det sved knappt när de gjorde bedövningen.

lite nervös...

Lite nervös är jag allt^^ Men det kommer bli en bra dag iaf.

Bedövningsprutan kommer göra ondast, så är det alltid.


(jag tror att mitt hår ser längre ut på bilden än vad det är i verkligheten)

idag ska jag...

Idag ska jag inte göra någonting alls^^
Igår blev det 2 pass spinning och box. Det va jätteskönt. Jag har fått tillbaka massa energi! Jag vet knapt var jag ska göra av den^^

I morgon ska jag ta bort leverfläckarna. Det är spännande men det värsta kommer vara att jag måste ligga på sängen med boxorna nerdragna till knän och rumpan i vädret, typ. Man känner sig jätte dum XD


jag tänkte

Jag tänkte spä på min bebissjuka lite mer^^
hittade Lennart Nilssons utställning.

http://www.lennartnilsson.com/

A child is born

hjärtceller


Close to nature


Photojournalism
Louis Armstrong när han va i Umeå 1959

jag tänkte

Jag tänkte spä på min bebissjuka lite mer^^
hittade Lennart Nilssons utställning.

http://www.lennartnilsson.com/

A child is born

hjärtceller


Close to nature


Photojournalism
Louis Armstrong när han va i Umeå 1959

Dr.Erikson

Det va en man! Men allt gick bra. Han visade respekt^^
leverfläckarna som jag ska ta bort sitter där pilarna pekar.


De tre andra var inte kvaliciferade för att bli borttagna.

jag ska tillbaka på onsdag och ta bort dom, men innan det ska jag hinna till tandläkaren.

Bilder från kräftskivan med mormor och morfar^^


sådär blev rulltårtetårtan innuti. Den höll ihop så om jag får slipa på receptet lite så kommer den bli helt underbar^^

frost

Det va frost i morse och 2grader bara. Det gjorde mig glad. Snart kommer den riktiga kylan som jag längtat efter i en månad.

en bebis

Fredrik blev farbror i natt.

Det känns jätte jobbigt. inte att han blev farbror, jag är jätte glad för hans och hans bror och mammans skull.

Jag tror det kommer ta ett tag att förstå att det inte är fredrik och jag längre.

jag känner mig fri och är nog lycklig i mig själv egentligen. Men att bryta med någon efter att den personen varit hela min värld i nästan 2år, de kommer ta tid att komma över.

slut

Nu är det slut med Fredrik. Det gick inte längre och vi var båda överens om det.

Tomt

Cecilia har...

Cecilia har fått spotify!  thank the good lord for nice people^^
ha Överseende med stavningen^^

Så gör vi blomälskare

Vi duschar alla våra blommor några gånger om året. Men man ska inte duscha de blommor som har håriga eller ludna blad för då ruttnar dem.

Mamma duschar sina blommor, eller hon duschade dom. Nu duschar lillebror. Snart ska jag duscha.

Ikväll kommer mormor och morfar, vi ska ha kräftskiva!^^

måste dela med mig...

Måste dela med mig av den här bilden!



Såg den på Oprha s show. Mannen på bilden gör rent mattor och bebisarna är hans barn. Bilden är en reklambild för hans företag!  helt underbar<3

Jag blir ju inte mindre bebissjuk av att titta på den-.-

arb.f

Tog en tur upp påstan, skulle till arbetsförmedlingen , Det är tur att jag är lat ibland och inte orkar cykla så jag tog bussen och halvvägs upp på stan började det spöregna.



ska snart laga mat

uppdatering om håret

Jaa... Så vårst rent blev det ju inte, kanske behövs mer citron och ett ägg kanske. Efter att jag torkat håret med hårtorken så käns håret fett i hårbottnen och det delar upp sig sådär som det gör när det är fett. men fettet är ju iförsg hårets naturliga ämne så det ska kanske vara där bara att jag inte är van vid det eftersom vanligt schampo skalar av alla skyddande ämnen som håret har. men jag vill inte att håret ska SE fett ut och så känns det ganska äckligt i hårbottnen, så vi får se.

rulltårtetårtan

Eheheh! soom vanligt när jag hittar på något så är det för det mesta inget bra påhitt. Men i teorin var det kul men när det kom till de praktiska så gick det inte.

Jag gjorde en plåt och delade den i mitten på längden. jag la på fyllningen och rullade ihop en av längderna men upptäckte att"detta blir ju ingen tårta" så jag rullade på den andra längden också. så blev den såhär.. En fetto-rulltårta!


jag tänkte att det går ju iaf att göra ett smakprov av tårttårtan, så jag delade den på mitten och hade på grädde på toppen så den blev såhär. Mormors riktiga tårta kommer ha samma chokladfyllning men ha hallongrädde och jag kommer göra tårtan plåtstor. ni får se^^  sjukt sjukt sjukt gott va det iaf!

Nu till något annat:
Jag startar ett nytt test!
Cecilia ska sluta använda schampo och istället tvätta håret med citron och honung. jag tror det kommer funka bra, håret blir rent, så mycket vet jag men sen hur det kommer lukta vet jag inte, hår luktar inte så specielt gott egentligen. Det där med att sätta upp håret får jag jobba lite på. När jag får till en bra frisyr så säger jag till!


bröst!

Jag ringde ju dit i dag. kommer få ett brev om 8veckor där det står en tid som jag kan komma. Hon som jag pratade med sa att det säkert inte är något farligt ( jag tror inte heller att det är cancer och det är därför jag inte sagt det, så dra inga slutsattser som oroar) Men jag vill ju veta vad det är för ärta som funnits och finns i mitt bröst de senaste året, så de kommer antagligen sticka in något och ta ett prov.


jag har inte bara pratat om bröst i dag! jag håller på att baka en rullTÅRTA, det ska verkligen bli en tårta fast i form av en rulltårta, bild kommer om detta låter förvirranda. Det sk bli en provtårta inför mormors kalas, som vi ska äta i helgen.

Igår åkte jag ock kakan till sannahed och träffade bea. hemresan va ju krånglig och tog lång tid. konstiga människor som åker för att titta på Em i speedway!

Vi försöker

Jag försöker göra olika frisyrer varje dag denna vecka. Är man arbetslös så får man försöka hitta på saker och små projekt som gör vardagen roligare och håller engagemanget uppe.

denna dag blir det vågigt med uppnålad lugg

Cecilias test

Det gick inte att gå ner ett kg den här veckan. Men jag mår bättre. Fast jag kommer inte försöka mig på att träna 2pass på en dag flera dagar i veckan.

Ska snart upp till mormor och morfar för att fira kanelbullensdag

nu är det dags

Nu är det nog dags att ringa om knölen i mitt bröst igen.

Historia:
Fredrik hittade en knöl i mitt bröst, mer som en rund kula, för 1 år sedan. Den är lika stor som en ärta. Då ringde jag till vårdcentralen ( som skrämde upp mig), de tyckte ett de va jätte viktigt att jag kolla upp knölen så jag ringde till bröstmottagningen. Jag förklarade hur det låg till. och deras svar var att efter som det va runt min mens som vi hittade knölen så var det säkert bara en svullen bröstkörtel, som snart skulle försvinna och så är jag ju så ung också. Så jag tänkte inte mer på det. nu har det alltså gått 1 år, knölen är kvar och både Fredrik och jag tycker att den blivit större. En svullen bröstkörtel ska inte vara kvar mer än någon månad tydligen. Vad det än är så ska den inte vara där.

Ska ringa i morgon mellan 10-12

bilder

i mitt fönster

ny medlem i familjen

mormors bukett

Bakat vetelängder och bullar hos mormor och morfar i söndags


Mormor och morfar har ett vykort på kylskåpet där det står  "hellre överviktig än skit viktig"
de fick bli insperation till dagen kretivitet.

Det viktiga i livet...

Det viktiga i livet är det som får ditt hjärta att klappa.

Just nu är det:
Höst
Rådjur
Vinter
Julmusik


Jag längtar så himla mycket efter snö, massor av snö. Jag älskar när det blir mörkare på kvällarna och solen stiger upp senare på morgnarna (<--jätte konstigt ord). Jag älskar att pulsa genom snön och krypa in i varma jackor, mössor och vantar när man ska ut i kylan. jag måste egentligen inte ha snö, jag kommer vara överlycklig den morgonen jag vaknar och det är minus grader. Frost är också vackert.


Nästa vecka!

Det va ju nästa vecka som jag skulle till Dr.eriksson! Cecilia pustar ut och försöker slappna av tills det är dags att oroa sig inför det riktiga besöket.

Jag kom iaf upp tidigt^^

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra i dag. Träffa kompisar eller mormor och morfar eller bara vara hemma. I kväll ska jag iaf på Box. I morgon blir det yoga.

Kanelbullensdag i morgon (tisdag)

huvudprioritering

Det viktigaste just nu är att träffa kompisar! inte att fixa jobb. Jag kommer självklart gå till arb.f för att få jobbgarantin och få pengar (extremly important) och leta praktikplats! också jätte viktigt. Men min huvudprioritering är att träffa kompisar och att komma i mood för att träffa folk överhuvudtaget.

I morgon smäller det förhoppningsvis inte till på en manlig läkare som taffsar på mig. Jag önskar att det ska vara en kvinna. Jag fattar inte att man har mer koll på manlig dagispersonal än vad man har på läkare.
Jag läste i NA att de va en 22årig kvinna som gick till läkaren för att hon hade ont i sina revben. Läkaren eller doktorn ( kanske det va) tog av henne byxor och trosor och började peta runt. kvinnan blev chokad och gjorde därför inget, förän efteråt då det gick upp för henne vad som hade hänt.
Finns det inga kvinnliga läkare/doktorer som håller på såhär?
Det känns så taskigt att alltid vara misstänksam mot män. Och jag vet att "vanliga/normala" män känner skuld och mår dåligt för vad sjuka män gör mot kvinnor.

Jag ska titta på mina leverfläckar i morgon hos Dr.Eriksson. Medelar på kvällen om förnamnet var feminint eller maskulint och hur det kommer gå för mina fläckar.
Jag tycker synd om Dr.Eriksson om det är en man. Han kommer verkligen utsättas för fördommar, förfärade blickar och en rad andra otrevliga saker från mig. Det är ganska jobbigt för mig det här...

RSS 2.0