31/10

Morgonhimmel.
Just nu sitter jag och dricker te och luktar på vanilj och kanelljus från IKEA ( bästa doftljusen som finns).
 
Längtar till på Fredag då ska vi prata om ångest på ätstenh. Hoppas få veta vad det är för äckligt, svart och sorgligt monster som finns i mig och om de har knep för att dämpa den utan självdestruktivt beteende.
Vissa människor tar till alkohol, andra rakblad och vissa går så långt som droger, jag har ätstörningen...
 
Så deppig.
 
Min glädje stund i dag va när läraren på Lernia berättade att hennes första intryck av mig va att jag är en trevlig och fin människa, en jättebra tjej. Har hört liknande saker förut men de är svåra att ta till sig.
 
Jag har ätit för lite och för sällan i dag så jag ska göra havregrynsgröt med russin i.
 
 

29/10

Första dagen på Lernia gick bra och fort och det verkar inte som att det kommer bli några problem alls med att jag missar förmiddagarna tis, tors och fre.
 
Fortfarande inga pengar från försäkringskassan och bara 2 dagar kvar av denna månad. Har iför sig betalat räkningar med sparpengarna men det är inget jag föredrar. Varje gång jag varit duktig och satt över pengar till sparkontot så har något kommit upp så att jag fått föra över dom igen.

28/10

Testade Halloweenkostymen nyss. Visade mamma och Håkan men de kunde inte gissa vad jag skulle föreställa...
Kan ni?
 

Kommer ha bruna strumpbyxor, stort halsband, stora örhängen och ev någon blomma i håret. Skorna velar jag lite mellan, ska dusskutera det med min stil-guru.

27/10

Min utmaning för kommande vecka är att äta frukost på regelbunden tid.
Frukost är en underlig sak. Äter jag den så blir jag hungrig några timmar senare men hoppar jag över den så kan jag gå en hel dag utan att känna hunger eller få lågtblodsocker.
 
Efter att ha kollat igenom förra veckans matdagbok så insåg jag hur oregelbundet jag äter ex på tider kan vara:
6.50 frukost
13.10 lunch
19.00 middag
 
Och nästa dag blev det:

11.10 "frukost"
13.30 lunch
16.00 "middag"
 
Jag har iaf lyckats fått till någon typ av lunch runt kl 12-14 nästan varje dag. Lunchen i dag blev varmchoklad ( med riktiga chokladbitar, alltså inte kakao) men senare stekte jag några pannkakor till mig och lillebror.
 
Och detta för mig till "förbjudna mat-listan" som de flesta ätstörda har. Jag hade en, inte nedskriven utan i huvudet, på den fanns bla banan, avokado, pasta och självklara saker som socker, hamburgare, chips, pizza m,m. Nu har jag inte någon förbjuden mat längre vad jag märkt. Jag har svårt att äta hamburgare, skulle aldrig äta det ensam men med Erik går det relativt bra, jag får i mig den iaf. Jag äter även tårta, kakor och bullar. Jag berättade det i matpratsgruppen och fick till svar att det är jätte bra att jag kan äta sånt med att jag inte ska hoppa över 1 eller 2 måltider som kompensation, vilket jag gör eller till och med fastar en hel dag. Nu var det ett tag sen jag fastade.
 
Jag har också lärt mig att om man har en regelbundet och hållbart ätande så gör inte en tårtbit eller en kaka något för att det typ "försvinner i mängden". Man ska äta runt 2000-2500kcl om dagen, får kroppen näring/energi regelbundet så behöver den inte spara på något och man ska tydligen inte gå upp i vikt heller ( jag kan inte tro på det än, men det sjunker kanske in om ett tag). Det här är en stor sak för mig, har aldrig tänkt på det förut. Det är ungefär som "ju mer du äter desto mindre fastnar i kroppen", inte riktigt så men hoppas ni förstår ändå.
 
Nu är klockan 18.00 och jag tänkte ta något att äta.
 

24/10

 
Har tröttnat på min rinnande näsa så nu sitter jag med papperstussar i näsan. Varit förskyld sen i förrgår kväll, är tacksam för att det bara är i näsan (peppar peppar).
 
På översta bilden ser ni den runda verisonen av mormors fyrkantiga födelsedagstårta. Jag har lärt mig att köpebottnar är sk*t, snea, smuliga och ojämna, valde inte ens den billigaste sorten så hädanefter gör jag mina egna tårtbottnar så mkt jag kan, billigare, godare, bättre.
 
Vi har elefanter i lägenheten över oss eller vrålapor med benfel. Just nu håller idioterna på att flytta stolar eller något som skrapar i golvet ( vårat tak). Anklagar mig själv för att inte vara modig nog att gå upp och säga till dom...
Samma sak gäller rehabgubben under oss. Han har iaf kört ut kärringen så vi slipper deras bråk men igår åkte han tydligen in på akuten för avgiftning/hjärtfel. Tragiskt nog har de 2 passivt-rökande hundar som blev lämnade ensamma hur länge som helst. Kärringen ville inte ta med dom till sin nya lägenhet, vad vi förstod, så de fick vara ensamma medans gubben va på sjukhuset hela natten och förmiddagen. Finns det inte lagar som säger att man inte får lämna en hund ensam mer än 4h eller något sånt?
 
Behöver fixa mina glasögonbågar eller skaffa nya glasögon helt. Synen försvinner mer och mer för varje år och det va ca 2 år sen jag köpta mina nuvarande glasögon.

MEN jag har inga pengar. Nästa månads aktivitetsstöd kommer försvinna till folktandvården ( jävla tjuvar), mobilräkning och busskort. Jag är glad att kommunen betalar mina resor till ätstenhten. Min kontaktperson där tycker inte att jag ska gå eller cykla överallt för att inte göra av med så mkt energi när jag äter så lite, men hur fan ska jag annars ta mig runt? Jag har inte råd att åka buss. Vet inte hur jag ska klara mig när kylan kommer och jag inte kan cykla.
 
Jag orkar inte med livet, förtvivlad, orolig, arg och värdelös. Jag vet att jag inte är värdelös men det är så svårt att känna något annat när saker är som de är.
 
Önskar att jag kunde försvinna eller iaf bedöva allt jag har i mig, allt skit och allt onödigt. Gå igenom vardagen utan känslor, tankar eller hinder. Bara göra det jag ska och sen vara "borta". Om man kunde "ta ut" Cecilia ur min kropp och placera mig någons där jag är lycklig eller bara låta mig få vila.
 
Allt detta har jag skrivit med 2 papperstussar i näsan.
Ursäkta för ett gnälligt inlägg.

Tårtor

 Biskvitårta
 
Som efterrätt till kräftskivan hade jag gjort denna. Biskvibotten, kola och ljus- och vitchoklad.
 
Mormors födelsedagstårta

Lager1:ljuschoklad
lager2: pärongrädde
Uppstruken med marängsmörkräm. På toppen en mörkchoklad-spegel och mönster av florsocker.
 
Chokladbiskvier
Till mormors kalas
 

22/10

Matdagbok.

Under de 8veckorna jag har Matpratsgruppen på ätstenh ska jag skriva matdagbok och varje Fredag kommer vi disskutera hur veckan har gått. Varje vecka ska vi även ha en ny utmaning. Min utmaning va skräftskivan vi hade i Fredags och kalaset för mormor i Lördags, kom med insikten att det går bättre att äta med andra och det går ännu bättre om man pratar.

17/10

Var på ätstörningsenh i dag. Det skulle bara göras en planering och lite info om gruppträffarna som kommer bli varje fredag vid 8 tillfällen  kl9-11.
 
Jag är rädd. Ibland känns det inte som att jag vill bli frisk. Ibland önskar jag att alla kunde glömma bort mig så ingen blir ledsen om jag tar livet av mig.
Det är hemska tankar, riktigt hemska tankar. Men det är så mycket som händer i mig just nu. Ett krig som använder upp all min energi samtidigt som jag måste orka med komvux, af och träna för att må bra.
 
Jag är inne i en mörk period men det är väl för att den händer så mycket och jag klarar av så lite.
 
Har inte hört från traumaenh heller. Jag tror inte att jag kan bli frisk från ätströningen om jag inte kan bearbeta det som hänt och vem vet hur lång tid det kan ta för dom att behandla min remiss.
 
 
 
Men jag lovar:
Än är jag inte förlorad.

16/10

Morgonsol.


Mina tårtor

Anders tårta,eller rättare sagt en av de fyra tårtorna. Den första riktiga beställningen jag gjorde, känner att jag kunde gjort mkt mkt bättre på garneringsfronten. Lovar att det inte va såhär jag hade föreställt mig den i huvudet!
Smak: citron och hallon
Min födelsedagstårt! Minns inte riktigt smakerna men anar att det va vitchoklad (favoriten) och gjordgubbar. Misslyckad maräng också... Fast åh så god den va.
Mammas el lillebrors födelsedagstårta ( skam på mig att jag inte minns). Minns ej heller vad den innehöll, men är det lillebror tårts så vad det dummlegrädde i ett lager.
Eriks tårta! mitt förrsta personliga mästerverk.
Smak: kola, choklad, choklad, choklad
Morfarstårta. Ännu en som jag är jättenöjd med.
Smak: kola, vitchoklad
Mormors 80årstårtor! ( förra året) om 2 veckor är det dags att bjuda på mormors 81årstårtor!
Mitt första och hittils enda försök att göra chokladblad till rosorna, ska nog göra ett nytt förösk snart.
Förra helgens beställning! mer lyckad marängsmörkräm går inte att få till.
Något jag kunde gjort bättre va att släta ut "spackel sträcken" i smörkrämen (det som inte är manen för den gjorde jag sträck i med flit med hjälp av en gaffel) men plastfolie, så den blir helt slät.
Morotstårta med vitchokladfyllning.
För ca ett år sen gjorde jag denna till efterrätt på våran kräftskiva. Det är en rulltårta-tårta med ljuschoklad och grädde. Den va inte vacker ( jag la inte ner något tid alls på garnering utom att stryka upp den med grädde) men den va godare än chokladpudding, chokladbollar och kladdkaka med grädde tillsammans!
Farmors 80årstårta ( hon fyller 81 i år).
Smak: vitchoklad, hjortronglöggs-grädde och pepparkaksdeg!
Heheh borde sprittsat hela kanterna med glasyr inte bara halva... vet inte hur jag tänkte.
Avslutar med en bild från gymnasiet. Det här är mitt praktiska slutprov/ en av de jobbigaste stunderna jag varit med om på flera år. Blåbärstårtan slängde jag ihop på 5min ( hade totalt glömmt bort att vi skulle göra en tårta!). På bilden finns även rulltårta (inte så vacker men så sjukt god) med appelsinsmörkräm och mörkchokladtryffel, jordgubbsbakelser med marsankräm och jordgubbsmörkräm, chokladbiskvier och någon bit, till vänster skymtar ni vtlöksbaugetterna som bara ser ut som vanliga baugetter ( vilket va det dommarna trodde att det va eftersom man inte fick smaka på något...surt) och wienerbröden är jag inte ens säker på att jag har gjort ( fick dom av någon som va så otroligt snäll, så det inte skulle se allt för tomt ut på min plats), Hälften av mina wienerbröd plus 1 eller 2st kransar och längder försvann under första dagen.

X-Lash

Har använt x-lash några månader nu! Tänkte visa vad som hänt.
 
Före
I princip bara streck, en rad med strån.
 
Efter
Börjat använda ögonskugga på brynen ( lite för röd kanske) men det syns ju stor skillnad iaf.

10/10

Mellis
Chai-té och satsumas.
 
Det vita prickarna och fälten i mitt ansikte är en blackhead-sak från Dr.Morris som jag provar. Ska egentligen ha den över natten men kör på med den hela dagen, har "ledig dag" i dag.
 
Nästa vecka börjar jag i samtalsgrupp på ätstörningsenheten.

7/10

Tårta!
En hästtårta var beställt till en gullunge som fyller 7 år i morgon. Hon önskade sig egentligen en riktigt häst, jag hoppas att tårtans mumsighet kan lindra besvikelsen.
Den innehåller rulltårtebottnar, vitchoklad, jordgybbssylt och grädde. Uppstruken med kakao-marängsmörkräm.
 
Just nu kollar jag på Family guy och ska snart äta Eriks goda pannkakor<3
 
Ps.
Funderar på att impuls pierca mig den 19 oktober!
350kr för en septum. Ni som vet, är det dyrt eller ett rimligt pris?

4/10

Bilder från några veckor sedan.
Träningsutstyrsel

Jag tog ner min gammla ridjacka i hopp om att den skulle sitta snyggt men istället har den blivit för stor.
 
Just nu!
 
 
 
 
 
 

2/10


 
På första bilden ser ni planer på helgens tårtbeställning.
 
Tänk att det redan är Oktober. Jag älskar hösten och just nu gör det absolut ingenting att det inte blev någon sommar men regnet kunde väl iaf ha hållt sig till att ta över bara en årstid. Har bara blivit en höst-promenad än så länge.
 
Jag har inte sovit hemma sen i Onsdags, kommer inte sova hemma i natt heller. Ska snart bege mig upp till mom, sova där till i morgon och spendera Onsdagen (lill-Lördag) hos dom, blir kanske till och med att jag stannar till Fredag men sen ska jag till komvux, träna, handla ingred till tårtan, förbereda fyllningar, baka tårtbottnar och så kommer Erik!
 
Önskar alla en fin höst <3
 

RSS 2.0