23/7

Började dagen kl 07.00 så bar det av till första dagen på gymet! Det va skit kul, skulle gärna gå dit varannan dag istället för bara 2 dagar i veckan men risken för skador är för stor om jag belastar kroppen för mkt och instruktören pratade något om att få upp grundstyrka så är de jag håller på men nu ett tag framöver sen kan jag öka med flera dagar i veckan. Men jag kommer gå dit flera dagar i veckan och köra kondition de dagar jag känne för det^^
 
Efter gymet cyklade jag till affären och köpte bla vitchoklad till muffinsarna. Duscha, packa och baka muffins. Nu har jag precis ätit muffin och druckit kaffe, ska vila lite och packa det sista och lite till och sen ska jag försöka ta mig till Linde och Erik^^

22/7

 
När Erik kom hem Onsdags/Torsdag från Rodhos "firade" vi med att äta på pizzeria, promenad och kaffe på soldäcket vid slottet.
På Fredagen åkte vi till Linde, Lördag gick vi på promenad vid lindesjön med farmor- och farfar-Tormods hund Pia och på kvällen fikade och grillade vi hos farmor- och farfar-Tormod. Nu är det Söndag och jag kom hem till Örebro för några timmar sen men i morgon åker jag tillbaka till linde och på Tisdag bär det va mot Göteborg!
 

pic

 
Mitt fönster pryds numera av  en native american drömfångare från Grekland

Saken är den att...

Jag har ingen självdiciplin... eller så är jag en shopaholic. Skulle egentilgen lämna cv til synoptik men när jag kom dit så sa de att de bara tog emot ansökningar via mail så jag gick ut och tänkte "hmm jag kanske kan spana runt lite hur utbudet ser ut bland träningskläder eftesom det är rea överallt nu". Men hittade inget i sport affären så "jag kan ju bara kolla runt lite utan att köpa något i de andra butikerna" tänkte jag... och här är resultatet av de tankarna!
 
Monki: lång svart kjol 100kr, guldig stickad tröja 100kr (ordinarie pris va 400kr!)
Cubus: Bikini överdel 39kr, bikini underdel 39kr och klänning 99kr
En lång svart kjol har jag kollat efter hur länge som helst. Biki har jag bara en hel av så det behövde jag också en. klänningen har jag kollat på i flera veckor men inte velat köpa för att den kostade för mkt. Det är bara tröjan som va onödigt köp. Det är dumt att det är rea veckan innan vi ska åka till gbg. Men jag har fortfarande pengar så det räcker till gbg^^

19/7

Morgonbloggar!

Sitter framför datorn, som vanligt på tisdagar och torsdagar. Ska snart iväg till af/work4u
 
Af= arbetsförmedlingen
work4u= En slags "jobbklubb" som af tvingar oss att gå till. Just nu är vi en blandat grupp med både unga och äldre. Meningen är att vi ska söka jobb men 100%av deltagarna sysselsätter sig med sitt eget 90% av tiden.
 
Nu har ni fått det förklarat^^
 
Jag läste det här på fb i dag på morgonen. Det va välbehövligt och jag känner inte längre för att säga så mycket negativt alls.
Ibland behöver vi något som påminner oss om att vi borde ta vara på varje dag, Meningen med livet är att bli lycklig och stör du dig på något så ska du antingen göra något åt det eller så släpper du det och går vidare.
Today can be the Best Day of Your Life So Far. And it will be if you choose to see everything in your life today as a miracle. That includes the growing of the grass, the passing of a cloud, the smile on another's face...and the beating of your own heart.
// Neale Donald Walsch
 
 
Have a wonderful day!

18/7

Har insett att jag kanske dricker lite för mycket kaffe. Skulle jag lägga ihop vad jag dricker under en vanlig dag så blir det lite mer än 1 liter.
2-3koppar på morgonen ( jätte bra att kaffe sätter fart på magen får då har jag det avklarat för i dag) ska jag ut på en långpromenad/joggingrunda/träningpass så blir det lite extra starkt. Är medveten om att kaffe som energikick är i stort sett bara placebo-effekt men placebo works fine for me. Sen blir det ca 2 koppar efter maten och sista 2-3kopparna på eftermiddagen/kvällen och ska jag på spinningpass så gör jag det lite extra starkt nu också.
 
Har precis avslutat morgonen 3 första koppar, ska snart dra på mig träningskläder och ta en joggingrunda. Så får vi se om det blir en sväng på gymet med Kakan i eftermiddag/kväll.
 
i dag kommer Erik hem!

Lillebrors födelsedagstårta!


Lager 1: marsankräm, mosad banan.
Lager 2: dumlefluff
- 3dl vispdrädde
-180g ( eller mer) dumle.
Hacka dumlen, värm grädden (men den får inte koka! för då går den inte att vispa sen) Rör ner dumlen i grädden tills den lösts helt. Låt det svalna/kallna och vispa som vanlig vispgrädde^^
 

Lillebror fyllde 12år den 1juli men eftersom han va i Grekland då så kunde varken mom eller jag fira honom. det ena m:et i "mom" nämligen mormor och jag tycker himla mycket om att fira allt, stort som smått och jag vet att det andra m:et i "mom" nämligen morfar tycker om mina tårtor! Så i dag vankas det minikalas på Drakenbergsgatan^^
 

17/7

Tycker att arbetsförmedlingen/work4u kan lägga pengar på att väder-anpassa schemat istället för att ha dygnet runt öppet i telefon-saken...
Det blev väldigt fint och varmt igår på eftermiddagen så jag solade några timmar på balkongen. Dagens väder verkar inte bli sämmre! Lite mer moln men varmare än igår.
Har ingen lust att sitta framför en dator i ett otorligt fult rum med underliga människor och ägna 90% av tiden till fb, aftonbladet och bloggar och 10%till det vi egentligen ska göra... Söka jobb. Skulle vara skitbra om ens handledare eller kontakt person på af kunde lägga lite tid på att kolla runt med företag och tjata och tjata på att vi ska få jobb, extra jobb, sommarjobb eller bara en praktik. Det skulle verkligen hjälpa oss på traven. Även om det inte skulle bli något långvarigt så är den ändå ett stg in i arbetslivet och en chans att visa vad vi går för, ge ett bra intryck och få bra referenser.
 
För ska jag vara ärlig så upplever inte jag att någon vill ge mig en chans. Allt handlar om pengar, ingen vill slösa tid och pengar på någon som mig, jag är ung, oerfaren och har inte rätt utbildning. Arbetsgivaren skulle garanterat lyssna mer på någon från arbetsförmedlingen ( någon som är vuxen=mogen, ansvarstagande, ärlig) än på mig.
Nog om det här!
 
På Fredag har jag bokat tid för en gyminstruktion på friskis och svettis! Det ska bli ändring på mina spaghettiarmar. Jag vill ha starkare rygg och mage!
Jag ska gå upp i vikt också... jag är i nulägen normalviktig även om jag ligger väldigt nära gränsen till underviktig. Jag tänker inte börja väga mig, det får ätstörningsenheten ta hand om. Men om jag vet att jag har en hälsosam vikt och jag vet att det är muskler som väger och inte fett så kommer jag hantera det mycket mycket bättre än om jag upplever min kropp som "sladdrig". Nu kommer jag få ett bra alternativ till spinningen också, Spinning gör underverk för ben och rumpa! men man blir stel i överkroppen och armarna får inte jobba mkt alls.
 
Överlevnadsutrustning till af: 0,5liter kaffe.
Medans jag skrev så rullade molnen in... Let´s hope there will be no rain.
 

16/7

Första dagen på flera veckor som det verkar vara fint väder hela dagen men det blåser så mkt att det är för kallt för att sola.
Jag håller på att bryta ihop. Det är svårt att hålla tillbaka tårarna, ibland går det inte.
 
Jag behöver en riktig sommar.
 

15/7

För första gången i mitt liv så har jag varit på gym och gillat det. 2h kändes som knappt en halv timme. Tack fina Kakan!
Hoppas på ännu en runda i morgon^^
 
Mamma och lillebror är hemma nu, käns väldigt skönt. 3 dagar till så har jag Erik hemma också. Det jobbiga är inte hur lång tid som går utan att vi ses, det jobbiga är att han är så otroligt långt borta. Så när planet landar i sthlm så är livet i balans igen.
 
Har gjort dummle-fluff som ska vara en av fyllningarna i lillebror födelsedagstårta. Blir födelsedags fika i morgon med mom^^

Fredag den 13:de (Frimis)


is-ärtor från himlen i blåbärsskogen

Fick världens lust att plocka blåbär tidigare i dag så jag cyklade upp till mom, tog på mig stövlar, myggmedel och regnjacka. Hann vara ute i 30min när det plötsligt kom världens störtskur! SOM SEDAN GICK ÖVER I VÄRLDENS HAGELSKUR! Haglet va stora som ärtor eller till och med ännu större! Jag sprang in till mormor och morfar tills skuren va över sen gick jag ut igen, som den blåbärsfantast jag är.
Jag ville göra blåbärspaj men sen kände jag att det skulle vara gott med blåbär på mannagrynsgröten i morgon, sen tänkte jag att det skulle vara gott med blåbärssylt eller blåbärsmarmelad på pannkakor eller rostat bröd men sen kom jag på att det skulle vara kul att testa blåbärs- och vitchokladmuffins. Jag kunde inte bestämma vilket jag skulle göra så... Jag plockade tillräckligt många blåbär för att göra ALLT! Lite mer än 1Liter. Mormor bytta några blåbär mot några jordgubbar så det kommer resultera i blåbärs-,jordgubbs- och vitchokladmuffins och jag tänkte göra dom till när Erik och jag åker till gbg!
 
Jag är fortfarande som Doris utan Marvin...
 
Nu är Erik verkligen verkligen min drömkille, han är i min dröm!
Erik ( den finaste jag vet) är på Rhodos ( soligt, varmt) han är där med vänner och festar på nätterna och solar och badar på dagarna...
Jag är i Sverige ( kallt, regnigt, grått) jag har vänner men de jobbar medans jag är arbetslös. Man kan bara gå ut onsdag, fredag och lördag men ingen kan gå ut för att de jobbar...
 
Mitt drömliv sker i ett annat land medans jag är här  och lever min mardröm.
 
 

och här är en bild på blåbären och jordgubbarna.
 

pic

De 2 övrebilderna är från någon dag förra veckan.
Bilden längst ner är från i dag.

Lat Flygande Jacob

 
Min "lat"version av flygande jacob

1 kycklingfilé
blomkål
1dl jordnötter (mixas)
5st minitomater
1 vitlök
banan
curry
salt
 
Stek kycklingen nästan färdig. Skiva blomkålen och lägg i stekpannan. pressa vitlöken och krydda med curry ( curry smakar mer om man steker det i fett) i stekpannan. Halvera tomaterna och ha i. Blanda i de mixade jordnötterna och häll sedan på mjölk. Låt puttra ett tag tills det fått den koncistens som du vill ha. Avsluta med att salta. Bananen räcker med att du rör ner den innan servering.

12/7

Sitter i soffan och är på väg att trottsa vädrets makter. Det ska åska och regna som fan i dag och jag vill ha vit klänning och bara ben. Än så länge ser det ut att bli mer sol än regn, som tur är.
 
Jag är lika trött och utmattad som jag ser ut. Känner mig som Doris i Hitta Nemo efter att Marvin tror att Nemo är död och lämnar Doris och hon glömmer allt...
 
Men i morgon är det fredag och jag ska ut med Kakan och Malin och sen kommer mamma tillbaka på Lördag då kan jag inte gå runt i lägenheten och va ledsen.
 
 
 

11/7

I dag känns det lite lättare.
 
Ska snart gå iväg och handla, efterdet blir det att städa och sen promenad och mormor och morfar. Om vädret håller sig ska jag plocka blåbär.
 
Saker som behöver göras:
-Dammsuga
-Städa toa
-Diska
-Handla
-Äta upp ägg innan de blir för gammla
-Bakabröd innan jästen blir för gammal
-Ta vara på blomkålen innan den blir för gammal
-Hämta cykel hos mom
-Systemet till på fredag
-Träna
-Fixa naglar
 
Finns med stor säkerhet fler saker!
 

Lillebror fyllde 12år när de va i Grekland(Skiathos) så när de kommer tillbaka ska vi fira honom. Han har specialbeställt en tårta med Dummlefluff.
 

10/7

Helt förstörd.
 
Erik åker till Rhodos i morgon och kommer tillbaka nästa onsdag. Trode att det skulle gå bra, att jag skulle klara mig, ha kontroll på ätstörningen och sånt...
 
Men jag bara tror och tror.
 
Jag kommer vara förpassad hos mormor och morfar eller med vänner tills mamma och co kommer tillbaka från Skiathos.
 
 

8/7

Blev en 2h promenad och 20 min joggning nu på morgonen och smoothie och macka med skinka och leverpastej som frukost.
 
Nu sitter jag har tråkigt och väntar på att tiden ska gå så jag kan ta mig in till stan och vidare på bussen till Linde och Erik.
 
Igår va det myskväll med kakan och Malin vi åt pizza, kladdkaka med grädde och snackade skit.
 
Jättedålig uppdatering... Lika dåligt som vädret är just nu.
Var fan är solen?

igår i dag (3/7)

Gårdagen spenderades med att gå barfota i gräset, plocka blåbär, sola och röja sly i skogen. Träningsverk i armarna i dag.
 
Hos mormor och morfar.
 
Ätit första smultronen
och jordgubbarna, direkt från landet <3
 

4/7

Mannagrynsgröt men blåbär, smultron och honung. Macka med leverpastej, avokado och ägg. Juice.
 

pic

 

30/6 & 1/7

Jag skulle ju egentligen på fest i Lördags med det blev inte så. Jag stannade hemma och Erik kom över. Vi åt pizza, choklad, vaniljkesella med jordgubbar och sedan gick vi ut på nattvandring i 1,5h.
 
I Söndags blev det en tur till Marieberg: Willys, Mediamarkt, IKEA ( köpa billig korv och choklad) och köpcentret. Jag köpte bara mat och choklad och Erik fick med sig en liten almenacka, en liten penna och lite annat smått och gott.
 
I dag (Måndag 2/7) Vaknade vi kl 6, solen sken och inte ett moln på himlen. Nu är kl10.40 och det ser ut att kunna börja regna när som helst...
Funderar på att ändra dygnsrytm. Vakna kl 3-4 när solen går upp för att kunna njuta av solen och sen sova när molnen börjar rulla in framåt förmiddagen.
 
Jag ska försöka ge mig ut på en promenad  och sen antingen kolla film eller cykla till mormor och morfar och i kväll kl 17.15-18.15 är det spinning. Men jag anar att jag kommer bli kvar i lägenheten och steka upp en stor våffelsmet som blev över sen igår. Det kommer bli pannkakasvåfflor, plättvåfflor och våffelvåfflor!

RSS 2.0