23/1

What´s new?
Jag har haft praktik på Netto i 2 dagar med i dag, ska vara där fram till den 22/2 men det blir ev förlängt om jag vill lära mig kassan, vilket jag vill!
Det är jätteroligt att vara där. Så om någon av mina kära vänner får möjligheten att ha praktik på Netto i Eneby centrum (Norrköping) så tycker jag verkligen att ni göra det.
 
Utöver det så händer det inte så mkt. Erik och finspång i helgen, vi planerar in pizzamys och semlor. Jag fryser mest hela tiden för att det är så himla kallt. Jag längtar verkligen till sommaren.
 

20/1


19/1

Jag är fortfarande förskyld men tror att det börjar gå över eller så är det bara lugnet före stormen. I Fredags va Erik, Sanni, filip och jag på Puls eller som vi skulle sagt i Örebro. Vi va på krogen!
Jag hade riktigt roligt och jag tror de andra hade det också. Innan vi gick ut kom alla hem till mig och gjorde tacos, jättemysigt.

(Längtar till sportlovet då alla kommer hem<3 då ska vi ha en riktigt festlig myshelg!)
 
I dag ( Lördag) vaknade jag upp bredvid världens finaste Erik ( äntligen kan jag vakna upp bredvid någon som är nästan lika morgon pigg som mig). Vi gick på dags-bio Les Miserables. Den va udda vacker, konstig och bra.
 
Jag borde ha tagit framn kameran men de blev aldrig en tanke på den i fredags.
 
Jag har det så bra och samtidigt väldigt jobbigt med nästan allt. Det va ett tag när vi va på puls. Jag satt på toan och lutade huvudet mot dörren, Jag började fundera på saker, en sekund tänkte jag nog att jag va i Örebro för jag tänkte på om jag skulle slänga mig i det iskalla vattnet. Men känslan jag får när jag tänker sånt va inte lika överväldigande och påträngande som den brukar vara. Jag drog på mig byxorna, gick ut och tvättade händerna, möttes av Sanni och världen va åter i balans igen.
Jag kan inte vara ensam. Jag kan verkligen inte vara ensam när jag har druckigt.
 

Jag saknar Anna. Jag saknar dina kramar, dina stöttande ord och din öppenhet.

17/1

Dagen spenderas i sängen med avbrott för, mat, toa och hänga tvätt.
Hade egentligen andra planer men de blev inställda och det va nog lika bra det. Med utgång på fredag och fest på Lördag så kommer det bli en tuff helg.
Jag är förskyld kan jag upplysa om!
 
Igår bakade Erik och jag chokladtryffeltårta som vi ska ha till Fredrag.
 
På måndag ska jag till Netto och ha praktik. Bättre än ingenting^^

Små saker som skapar ett tillfälligt helvete

Jag är trasig. Jag är sjuk. Jag är konstig. Jag är unik. Jag är...
Jag är deprimerad. Jag är självdestruktiv. Jag är anorektiker. Jag är bullimiker.
 
Jag har satt många stämplar på mig själv. Jag är på väg att bli frisk men det är en lång bit kvar och jag har fastnat.
 
Saker ska va som det alltid har varit. Jag äter min egen mat. Skillnaden nu från förr är att jag har ökat mina alternativ. Jag accepterar att jag äter kolhydrater men jag gör det inte för att jag vill samtidigt så gör jag det för att jag vill.
 
Jag fick panik när finn crispen va slut. Det höll på att sluta med att jag inte åt någonting men jag tänkte på matpratsgruppen och vad jag lärt mig där. Jag valde att ta något annat även om jag åt det med ångest.
 
Jag vill bli frisk samtidigt som jag inte vill bli av med ätstörningen.
 
2012 va året då jag ville dö.
Det va ett fördjävligt år och samtidigt väldigt underbart och magiskt.
 
2013 kommer bli året då jag slits sönder, sprättar upp infekterade och variga sår. Jag kommer leva i kaos en tid, jag kommer säkert sluta äta en en tid också, jag kommer supa, tvätta mina sår med alkohol. Men jag kommer vara i trygga händer och jag kommer ta mig ur det mörka jag snart kommer gå in i.
 
Än är jag inte förlorad.
 

14/1

 
Nej kära vänner, jag har inte piercat nosen...än!
På översta bilderna är det doftljus från ikea ( vanilj(glass)), rosa glasbitar från blomsterlandet och bricka i nysilver från mom.
 
 

Septum?


11/1

 
Nya örhängen och nya armband.
 Allt från rean på Glitter.
 
 
 

Mardrömmar

Alltid samma tema.
Han överger mig. Alla runt om kring, hans vänner, mina vänner, de ser mig, pratar med mig men inte han. Jag finns inte.
 
Jag delar min största rädsla med många andra, att bli övergiven.
 
Jag står ut så länge känslan bara kommer till mig i drömmarna men skulle jag känna så när jag är vaken så är jag inte säker på att jag vill leva längre.
 
Jag drömde även om zombies. Jag högg dom i huvudet flera gånger men de dog inte.  Panik och rädsla, jag rör mig i slowmotion medans zombiesarna springer mot mig.

Te och Tv 10/1

Min fling för att äta banan med gaffel håller i sig, det blir extra gott med valnötter till.
Jag fick efterlängtade apelsiner också!
 
Hitills i dag har jag dammsugit, dammat blommor, ringt mom, fixat papper till f-kassan och druckit te och kollat på The doctors ( fram till jag kom emot någon knapp och inte kunde få in några kanaler längre). Bokat biljetter till Örebro har också gjorts.
Det blir mysfika med Kakan på Söndag <3
 
Now it´s time for lunch.

9/1

 
I dag blir de slappardag.
I går kom Erik in till Norrköping, vi delade på en pizza och fick sen sällskap av Fredrik, Finare sällskap får man leta efter<3
Jag åkte med Erik till Finspång, Vi började kolla på The hobbit men avslutar den en annan dag.
Nu är jag tillbaka hemma och ska snart antingen laga mat eller baka scones. Jag har inte bestämmt mig för vad jag är sugen på än.

Lonely day 8/1

Mellanmål
 
Gillar verkligen nagellacket.
 
I morse tränade jag. Det va länge sen. 40min på crosstrainern och svetten rann. Ska snart ut på 1h promenad och förhoppningsvis möta Fredrik på stan.
 
Tusse har hållit mig sällskap hela dagen, det är tur att han finns annars skulle jag känna mig ännu mer världelös än vad jag redan gör. Vi sysselsätter oss med att borsta pälsen, se film, äta lunch och just nu lyssnar vi på Gorillaz.
 
BTW jag fick inte lägenheten, den gick till någon annan. Men försvinner en så stär där tusen åter.

8/1


7/1

I dag har jag:
 
Köpt fina leggins på New Yorker för 99kr.
 
 
Och:
Varit på arbetsförmedlingen och ordnat med överflyttningen.
Virrat runt i Norrköpings gallerior och vandrat upp och ner för många många gator i sökandet efter Myrorna och Hemköp. Jag hittade tillslut alla affärer och butiker jag sökte men jakten på något fint att ha på väggen fortsätter för de hittade jag inte.
 
OCH! Jag va och kollade på en helt otroligt fantastisk fin och perfekt lägenhet. En stor och vacker etta! Om jag får den blir jag överlycklig ( kommer troligtvis gråta av glädje) men jag är nr 6 i kön så chansen är liten. Jag håller tummarna ändå.
 
Have a happy monday!
 

Katten Tuss och min vetekudde

Har man fördelen att ha superbra mörkerséende så får man tyvärr gula ögon när man tar kort med blixt.
Jag fick en vetekudde i julklapp av pappa och Åsa. Den används flitigt av både Tusse och mig.

Valnötsbröd

 
  • 50g jäst
  • 6dl vatten ( fingervarmt)
  • 2msk honung
  • 1msk ljus sirap
  • 3tsk salt
  • ca 100g hackade valnötter
  • 1dl linfrön
  • 3dl grahamsmjöl
  • 2dl fint rågmjöl
  • vetemjöl ( jag måttar aldrig vetemjöl. Höfta och gå efter konsistensen)
  • 5-6torkade aprikoser ( hackade)
  • några russin ( typ en näve)
Blanda ut jästen med vattnet.
Rör i de andra ingred.
Låt jäsa i 40 min.
Gör 2 st limpor ( lite smalare än de på bilden).
Låt jäsa i 30 min.
( jag strök över vatten på mina limpor men de är inget man måste göra)
Sätt ugnen på 225grader, ställ brödet längst ner. Låt stå inne i 10min och sänkt sedan värmen till 175grader.
Grädda i 35 min.
Klart!
 
Första gången jag testar det här brödet!
Jag hade i lite för mycket mjöl men det blev fantastiskt gott ändå och det är ju så enkelt att göra. Vill man ha andra saker i så är det bara att byta ut till det man vill ha tex byt valnötter mot hasselnötter och aprikoser mot rivet äpple.

Andra Söndagen i Norrköping

Bild nr visar jag nytt nagellack " peach me soon" från HM.
 
Japp, Nu har jag bott i Norrköping i en vecka! Mitt rum är väldigt fint och min säng är väldigt skön både att sova och sitta i så jag har väl spenderat mest tid i den utom när jag träffat Erik, Sanni och Filip. Denne Erik jag pratar om bor i Finspång och vi har gått på samma skola i många år, hans bäste vän är Filip som är tillsammans med min bästa vän Sanni. Så ligger det till.
 
I morgon händer det STORA saker ska till af på förmiddagen och kl 15 ska jag på lägenhetsvisning! Tror ej att jag kommer få denna lägenhet även om jag hoppas väldigt mkt för på pappret är den en dröm.
 
Resten av dagen spenderas med barbords-jack på blocket och älgmålande i sängen.
 
Hugs and kisses! <3

6/1

Mitt rum och jag just i dag!
 

Varför jag tycker om att vakna tidigt.


Je suis

Jag lever fortfarande på moln.
 
I morgon ska jag få till några bilder på mitt rum och mig.
 
Jag har ju inte skrivit så mycket om hur det ligger till med ätstörningen och min depression. Nu gör jag en liten uppdatering.
 
Det är fortfarande kämpigt med maten. Jag äter, de gör jag men ibland känns det som att störningen tränger sig på för mycket. Jag har börjat acceptera mig själv mer och mer men jag har svårt för min kropp och jag har svårt med mättnads känslan. Har jag inte kommit in i en stabil nivå innan Mars så kommer jag nog ta kontakt med vårdcentralen för det är för jobbigt att hantera det här själv. Jag har stöd från vänner och familj men de har inte den utbildningen som, jag tror behövs, för att ge mig den hjälp som krävs för att bli frisk.
 
Depressionen finns kvar, Helg ångesten finns kvar, Men jag har lärt mig hur jag ska hantera det och medicinen hjälper. För några veckor sen planerade jag hur jag skulle begå självmord. Nu planerar jag hur jag ska inreda min framtida lägenhet.
 
 

2/1

Kollar status uppdateringar på fb tillsammans med Tusse.
 
jag är inte säker men jag tror att jag träffade dom flesta som läser min blogg, på nyårsafton så ni vet ju hur den va, men för er andra!
Nyårsafton va kaos, fick min nyårskyss iaf även om den blev med tjej(er). Lite senare fick jag kyss av motsatta könet så då blev kaoset lugn igen. Nyårsdagen va fin, "såg" på bio med Sanni, Philip och Erik... jag sov igenom hela filmen tydligen, med undantag då jag blev väckt av höga ljud. Men i det stora hela har jag haft det mer än underbart.
 
I dag blev jag väckt av pappa kl 12. Och hittils i dag har jag ringt mom och fördjäves försökt få tag på min handledare på af när inte det gick så ringde jag af´s telefonväxel men de va 12mins telefonkö så jag skickade ett mail istället. Resten av dagen spenderas i sängen med en katt, te, choklad och The waking dead.

Jag bor i en magisk stad.

Här finns det ljuskronor under mörka broar, Vattenfall i regnbågens alla färger och människor lika underbara som en bukett med tusen rosor.
 
Jag har kommit hem.

RSS 2.0