Valnötsbröd

- 50g jäst
- 6dl vatten ( fingervarmt)
- 2msk honung
- 1msk ljus sirap
- 3tsk salt
- ca 100g hackade valnötter
- 1dl linfrön
- 3dl grahamsmjöl
- 2dl fint rågmjöl
- vetemjöl ( jag måttar aldrig vetemjöl. Höfta och gå efter konsistensen)
- 5-6torkade aprikoser ( hackade)
- några russin ( typ en näve)
Rör i de andra ingred.
Låt jäsa i 40 min.
Gör 2 st limpor ( lite smalare än de på bilden).
Låt jäsa i 30 min.
( jag strök över vatten på mina limpor men de är inget man måste göra)
Sätt ugnen på 225grader, ställ brödet längst ner. Låt stå inne i 10min och sänkt sedan värmen till 175grader.
Grädda i 35 min.
Klart!
Första gången jag testar det här brödet!
Jag hade i lite för mycket mjöl men det blev fantastiskt gott ändå och det är ju så enkelt att göra. Vill man ha andra saker i så är det bara att byta ut till det man vill ha tex byt valnötter mot hasselnötter och aprikoser mot rivet äpple.
Kommentarer
Trackback