Lussekatter

 
Här är receptet på lussekatterna!
 
175g smör/margarin
5dl mjölk
2påsar saffran ( 1g)
50g jäst
0,5burk kesella/kvarg
2dl socker
1tsk salt
2st ägg
ca 14dl mjöl ( jag mäter aldrig mjölet, bättre att gå på konsistensen)
 
Smällt smöret och häll i saffranet. Häll i mjölk och värm till fingervarmt.
Rör ut jästen med mjölken och smöret. Blanda sedan i kesella, salt, socker och ägg. Blanda sist i mjölet. Låt jäsa 30 min.
Baka ut.Sätt ugnen på 225grader. Jäs 30 min till.
 Pensla med ägg och sätt in i ugnen i 8-10 min.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0