chikladpudding

Chokladpudding

Gammaldags finefterrätt, som man säkert inte äter så ofta - eller bjuder sina gäster på. Puddingen ska vara mörkblank av kakao och ganska fast. Löst vispad grädde och extra strösocker, så att det knastrar lite när man äter, hör till.

-

Chokladpudding

Foto: TV4

Antal portioner: 4
Ingredienser

8 dl mjölk
1 ägg
1 dl maizena
1 dl kakao
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Vispa samman mjölk, ägg, maizena, kakao, strösocker och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull. Sjud under vispning på medelvärme tills blandningen har tjocknat.

2. Häll upp smeten i vattensköljda portionsskålar och låt puddingen stelna ett par timmar. Du kan även hälla smeten i en stor skål istället för i flera små.

3. Stjälp upp på assietter. Servera puddingen kall med vispad grädde och strösocker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0