chikladpudding
Chokladpudding
Gammaldags finefterrätt, som man säkert inte äter så ofta - eller bjuder sina gäster på. Puddingen ska vara mörkblank av kakao och ganska fast. Löst vispad grädde och extra strösocker, så att det knastrar lite när man äter, hör till.
-
Foto: TV4
Antal portioner: 4
Ingredienser
8 dl mjölk
1 ägg
1 dl maizena
1 dl kakao
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
Gör så här
1. Vispa samman mjölk, ägg, maizena, kakao, strösocker och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull. Sjud under vispning på medelvärme tills blandningen har tjocknat.
2. Häll upp smeten i vattensköljda portionsskålar och låt puddingen stelna ett par timmar. Du kan även hälla smeten i en stor skål istället för i flera små.
3. Stjälp upp på assietter. Servera puddingen kall med vispad grädde och strösocker.
Kommentarer
Trackback