filmjölkslimpa
Jo jag har bakat bröd och favorit brödet just nu är filmjölkslimpa. Recept? Ja, det ska ni få!
Detta behövs för 1 limpa:
3 dl rågsikt
3 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 1/2 dl lingonsylt
1/2 dl sirap
3 dl filmjölk
sesamfrön
Ugn: 175 grader
1.Blanda mjölsorterna med salt och bikarbonat i en bunke.
2.Tillsätt lingosylt,sirap och filmjölk.
Arbeta snabbt ihop degen,annars blir den seg.
3.Lägg degen i en smord form som rymmer ca 1 1/2 l.Släta till ytan.
Strö över sesamfrön.Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
Stjälp upp brödet ur formen och låt det kallna på galler på galler under bakduk.
Man kan byta ut bikarbonat mot dubbelt så mkt bakpulver.
Sirapen går att byta ut mot honung.
Vi har ingen rågsikt hemma så jag tog rågmjöl och lite kruska kli också.
Ha ett trevligt bak!^^
Detta behövs för 1 limpa:
3 dl rågsikt
3 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 1/2 dl lingonsylt
1/2 dl sirap
3 dl filmjölk
sesamfrön
Ugn: 175 grader
1.Blanda mjölsorterna med salt och bikarbonat i en bunke.
2.Tillsätt lingosylt,sirap och filmjölk.
Arbeta snabbt ihop degen,annars blir den seg.
3.Lägg degen i en smord form som rymmer ca 1 1/2 l.Släta till ytan.
Strö över sesamfrön.Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
Stjälp upp brödet ur formen och låt det kallna på galler på galler under bakduk.
Man kan byta ut bikarbonat mot dubbelt så mkt bakpulver.
Sirapen går att byta ut mot honung.
Vi har ingen rågsikt hemma så jag tog rågmjöl och lite kruska kli också.
Ha ett trevligt bak!^^
Kommentarer
Trackback