sista dagen på året

Världens fluff.
 
I dag är sista dagen på året och första dagen på mitt liv i Norrköping. Vi får se hur det nya året kommer firas in!
 
Eftersom jag ej kan dricka alkohol så blir det redbull till tolvslaget, måste ju orka hålla mig vaken.

Flyttdagen

Den 30/12 flyttade jag till Norrköping!
 
Sista fikat hos mom för i år.
 
Min packning hos mom. Det har hunnit sammlats mycket saker på 2 månader.
 

Bilder från julafton




Ny i Norrköping

Jag sitter i mitt rum I NORRKÖPING! Japp här bor jag nu.
Nu blir det en bildbomb från de senaste 2 veckorna.
 
På bild nr 1.  ser ni kombinatinerna på mina chokladtryffel. Några andra bilder visar min frukost några dagar. Moms gran som jag klädde. Jag i nyfärgat rött hår och slutligen bilder på mitt avklippta hår! Love it short.

Nya rum

 
Har varit hos min brors flickvänns, mamma och lillebror. De va trevligt.
 
Nu är det satt ett datum för flytten!  Lördag 29/12 går flyttlasset och adressändringen sker 2/1- 13. Första månaderna kommer jag bo hos pappa och Åsa i deras gästrum, det är mycket litet men det känns som att det kommer gå bra.
 
Så fort jag kan ska jag gå till af här i Norrköping och se vad de har för roligt som jag kan göra om dagarna. Det bästa skulle vara om det fanns en liknande utbildning som den jag går nu ( Lernia serviceutbildning med inriktning på detaljhandel).
 
Det blev ingen promenad/upptäcktsfärd i dag heller. Det snöar inte men det är riktigt blaskigt och det är ännu värre än snöstorm. Men jag kommer ha tid under nyår att gå omkring och lära mig hitta, hoppas det blir riktigt kallt då! Den största utmaningen kommer bli att lära sig spårvagnarna.
 
Detta är sista inlägget för den här helgen och jag önskar alla en fin vecka!

16/12

Vaknade tidigare i dag. Klockan visade 07.08 men innan jag kollade på klockan hade jag säkert varit vaken minst en halv timme.
 
Jag har tagit alla piller och väntar bara på att pappa och Åsa ska vakna så jag kan fira 3dje advent med lussekatt!
 
Åker tillbaka till Örebro i kväll och i morgon börjar jul-veckan. Jag ska försöka pyssla med något varje dag.
 
 

Något jag kommer sakna.

När Jag flyttar från mom kommer jag sakna att se de här fina djuren. De kommer varje dag för antingen frukost, lunch eller middag vissa dagar ärar dom oss med deras sällskap under 2 måltider.
 
På de 2 stolparna, som ni ser på de 2 första bilderna, finns ett fågelhus. Fåglarna äter och sprätter ut frön som bara den och de frön som hamnar på marken kommer råddjuren och äter upp. Morfar lägger ut minst ett äpple om dagen som egentligen är menat åt koltrastarna men ibland får koltrasten dela det med en hare.

Mysteriet på Greveholm 1996

Jag och Tusse har kollat på 15 avsnitt av Första Mysteriet på Greveholm.
 
Jag va bara 4år när den sändes på tv så det är inte konstigt att jag inte minns så mycket av den. Men den är fortfarande bästa julkalendern!

15/11

9 dagar kvar till julafton.
Gottfrid har namnsdag.
 
Jag vaknade ganska sent i dag, för att vara mig. Klockan visade 10.28, känns som att det va flera år sen jag sov så länge. Men somnade ganska sent också.
 
Hade tänkt gå på upptäcktsfärd i min blivande hemstad, Norrköping, i dag men vädret är inte nådigt. Snön yr! Jag nöjer mig med en visuell väg till arbetsförmedlingen, sittandes i sängen. Det är en dag i morgon också.
 
I morgon är det 3dje advent! Jag har tagit fram en påse med lussekatter ur frysen.
 
Nästa helg stannar jag i Örebro. Jag ska göra julgodis, baka och hjälpa mormor med mat, juldukar och städning.
Lillebror kommer ev till mom någon dag i veckan så då kanske jag kan blogga lite eller om jag får tillgång till dator på Lernia.
 
Jag mår...
Veckan har varit bra. Läkaren sa att jag kan få testa att ta bort antidepressiv medicinen i 2 veckor för att se om jag fortfarande mår bra men i går ( fredags) innan jag skulle åka till Norrköping kom ångesten igen. Jag vågar inte ta bort den, viserligen har det gått för kort tid för att den ska börja verka men den är ett stöd och kommer vara det i svåra stunder.
 
Anledningen till att jag mår bättre (tror både jag och läkaren) är för att flytten till Norrköping börjar närma sig. Jag upplever en slags frihet och styrkan jag fick hos Anna, när jag övervann ångesten, har givit mig en trygghet i mig själv, som jag aldrig haft förut.
 
Helg ångesten som jag haft länge nu, börjar avta. Rädslan över att gå på stan har också börjat lägga sig. Mörkret är inte lika intensivt. Det finns fortfarande kvar men jag kan hantera den.
 
Jag ska försöka använda min digitalkamera så ofta jag kan så att det blir lite mer bilder i bloggen!
 
 
 

Min nya hårfärg

Den 21/12 blir det ny frisyr också. Då kapar jag av håret!

14/12

Min frukost intogs framför julkalendern i morse.
Friggs Green chai te med honung och mjölk, mandlar, äpple, pepparkakor, thin crisp med smör och kryddost och fil med kanel, physsilumfrön, mald mandel, russin och special-k flingor,
 

Fika hos mom

 
Så här kan det se ut när vi fikar. lussekatt och varmchoklad ( varm mjölk med chokkladbitar + kanel)

12/12

I morgon är det Lucia. Jag och mormor och kommer gå upp tidigt för att hinna se julkalendern kl 7.15 för att sen på kvällen kunna se luciatåget utan avbrott ( för julkalendern) på svt2.
 
I dag är det 12-12-12 och det är 12 dagar kvar till jul!
 
Jag ska färga håret rött.
 
Det va helt fantastiskt att träffa Anna igen.
Jag hade det så bra ska du veta. Även att jag fick lite ångest på eftermiddgen men du hjälpte mig att övervinna den! Det va en stor seger för mig. Du är värd allt vackert i världen<3
 
Mamma och lillebror är här och lillebror har uppkoppling genom mobilen därav att jag kan blogga mitt i veckan. Jag är tacksam för det.
 

Lussekatter

 
Här är receptet på lussekatterna!
 
175g smör/margarin
5dl mjölk
2påsar saffran ( 1g)
50g jäst
0,5burk kesella/kvarg
2dl socker
1tsk salt
2st ägg
ca 14dl mjöl ( jag mäter aldrig mjölet, bättre att gå på konsistensen)
 
Smällt smöret och häll i saffranet. Häll i mjölk och värm till fingervarmt.
Rör ut jästen med mjölken och smöret. Blanda sedan i kesella, salt, socker och ägg. Blanda sist i mjölet. Låt jäsa 30 min.
Baka ut.Sätt ugnen på 225grader. Jäs 30 min till.
 Pensla med ägg och sätt in i ugnen i 8-10 min.
 
 

7/12

Det börjar närma sig.
 
I morgon träffar jag fina Anna.
 
Den 19/12 är sista datumet i Örebro.
 
Lägenhet i februari.
 
Söka in till floristutbildning i Maj
 
Börja floristutbildningen i augusti.
 
På sidan av det här kommer jag gå hos psykolog och hitta meningsfulla saker att fylla min tid med.
 
Kommer fira jul hos mom, precis som det ska vara.
 
I julklapp önskar jag mig skratt och en kattunge.
 

Första advent

Mitt 3dje lussekattsbak i år!
 

1 December!

Det är första december och jag börjar dagen med ångestdämpande och första antidepression tabletten. Ändå så har jag en liten slinga av julstämmning i mig.
 
Det är inte långt till julafton och med tanke på hur snabbt tiden har gått för mig så tror jag att julen kommer komma fortare än väntat. Jag vet att mormor och jag har några julbak kvar att göra, jag ska göra vörtlimpa och chokladtryfflar. Granen (platsgranen) är inte pyntad än och julgardinerna ska upp.
 
Förutom allt julpyssel så har jag prov i Engelska och nationellt test, 3möten uppdelat på 3 veckor hos kuratorn, träffa läkaren på ätstenh och den 19 december har jag tid hos en psykolog, efter det är jag klar och kan flytta till Norrköping!

RSS 2.0