21/8

Tänkte dela med mig av mina bästa tränings/hälso-tips.
 

1. Känner du för att träna GÖR DET! Även om du har andra saker att göra, att städa är tex något som kan vänta, göra läxor, betala räkningar och allt annat sånt där kan till och med kännas mysigt efter ett träningspass och en skön dusch.
Innan jag komigång med träningen så gjorde jag alltid så. Var det jättevackert väder och jag fick massa energi fast jag egentligen hade planerat att gör både det ena och det andra så gick jag ut på min 2h promenad. Jag njöt så mkt trotts att benen var helt bortdommnade efter 1,5timmar. Nästa dag längtade jag efter nästa promenad så det fick bli min belöning efter att jag gjort det som va planerat den dagen. Till slut blir de här spontana infallen att träna, till en daglig- eller iaf veckorutin som man inte vill missa!
 
2. Känner du att du skulle kunna välja det nyttigare alternativet till tex lunch, gör det också. Vilken måltid som helst! Det bästa med det här är att det oftast känns helt ok att välja något otroligt onyttigt när du sen blir sugen på det om du kanske valde kycklingsallad istället för pizza så kan du välja kladdkaka till fikat med gott samvete.
 
3.Kör på känsla. Träna så det känns bra. Har du en dålig dag så ta det lugnt och genomför det du ska göra, du har iaf gjort något och det är mycket bättre än inget. Strunta i att ta tid, mät inte sträckan. Det ska vara härligt jobbigt att träna. Det viktigaste är att du är nöjd med din prestation. Det är bra att pusha sig själv, övervinna hinder, tänja  gränser och uppleva att man gör framsteg och utvecklas men det ska vara roligt. Är ett tränings pass pest och pina rakt igenom och du känner ångest inför nästa pass så behöver du tänka om, börja på din nivå och arbeta dig uppåt i en lugnt takt helt enkelt.
Jag kan ha väldig variation på dagsformen, vissa dagar orkar jag köra på i 3timmar andra blir det kanske bara 1. Träning ska vara roligt. I dag körde jag första spinningpasset på flera månader känns det som, var riktigt trött och mjölksyran hotade att förstöra hela passet så jag minskade motståndet till nästan hälften av vad jag burkade ha och vips så höjdes energin och hjärtat pumpade runt blod, syre och glädje till hela kroppen.
 

4. 30min fysisk aktivitet om dagen, max puls eller iaf hög puls minst 1 gång i veckan och ät 500gram frukt och grönt om dagen. Följer du detta även om det bara är en av sakerna så kommer du känna dig riktigt nöjd!
 
 
 
 
 

17/8

Halv förberedd på att dra till gymmet men de dåliga ursäkterna vinner i dag. Det gör ingenting eftersom jag varit där varenda dag hittils i veckan ( bara ett styrkepass, resten kondition).
Tacksamm över min träningsglädje.
I dag ska jag göra fyllningar till morfars födelsedagstårta och kl16 träffa Malin och Kakan för att spela lite biljard.
På lördag blir det däremot ingen vila! jag sattsar på träningsverk till söndagen, då är det även kalas för morfar.
 
Ska försöka köra minst ett spinningpass i veckan. Även om jag kör kondition på gymmet så är det inte alls samma sak och man kommer absålut inte upp i samma puls som i spinning. Där är det fullt ös rakt igenom och svetten forsar!
 
På måndag börjar komvux.

15/8

Skippar bloggpausen!
 

Kör på med träning istället eftersom det är de mest aktuella i mitt liv just nu.
Jag har alltid varit sån, jag snöar in mig lätt på saker och blir besatt av dem. Mitt liv har alltid ett tema att fokusera runt, förut va det ärstörningen, jag gick in för det med 100%, nu har jag mer och mer gått över till ren träning och äta rätt för min kropp. 
Tankarna kring att gå ner i vikt och bli smalare finns där såklart men skillnaden, nu från förr, är att mitt normala tillstånd är att vara nöjd med min kropp och acceptera den precis som den är just nu. Jag vill ändra den, men fram till jag nått mitt mål ,tänker jag inte vara missnöjd med det jag har.
 
Mitt mål är att hitta mig. Jag vill inte identifiera mig med min ätstörning eller tänka att jag inte orkar lyfta lika mycket som alla andra pgr av mina spaghetti-armar. Jag är den jag är och jag kan bli den jag vill vara närsom helst.
 
Meningen med livet är inte att vi ska få allt vi vill ha, meningen är att vi ska förstå att vi redan har allt.
 

Ska försöka få fram lite bilder också.
Ska försöka få fram lite bilder också

15/8

Bloggpaus
De är väldigt mycket nu. Precis allt kommer sätta igång i höst och mitt liv kommer antagligen vara i en enorm rörelse jämfört med tidigare.
 
-Komvux
-Jobb
-Af
-Övningsköra
-Ätstörningsenheten
-Traumaenheten
-2st tårbeställningar
-Träna
Samtidigt vill jag njuta av hösten och inte bara vara uppstressad över allt nytt och att hinna med och inte glömma något.
 
Kanke slänger in ett inlägg en gång i veckan eller så.
 

Tillbaka! 9/8

Har inte haft inspiration alls att blogga efter Gbg-resan. Men nu gör jag ett ryck ( kanske beror på "Red Bull-kicken" jag nyss fick).
 
Gbg va härligt och vilken tur med vädret vi hade sen! Kom dit Tisdag runt lunchtid så vi checkade in på Spar Hotel Gårda, bytte om och begav oss på upptäcktsresa. Det visade sig att vi bodde ca 15 min gång från Avenyn och 20 min gång från Liseberg så bättre läge för bra pris kunde vi inte fått. Vi satte oss på en mysig restaurang och åt mat, eftersom vi va på västkusten så passade det fint med en räksallad. Vi kikade runt lite och på kvällen blev det en Irish Coffe och en glass.
Onsdag fick en superstart med hotellets goda frukost, det fanns ALLT och vi avslutade med belgiska våfflor med grädde och sylt! Vi blev proppmätta. Sen bar det av till Liseberg.
Torsdagen fortsatte med Naturhistoriska muséet, slottsskogen och på kvällen blev det Liseberg igen. Erik erövrade sina hämningar för "atmosFEAR" men jag va inte lika modig och lät "Kanonen" fortsätta vara min oövervinnerliga nemesis,nästa gång kanske jag vinner. Åkte ju Balder dagen innan och det kändes som det räckte ändå, den va skit grym! Sen åt vi på O´learys, hamburgare och något som kändes som litervis med öl men det va de nog inte.
På Fredagen va det dags att åka hem. Sista hotellfrukosten, en tur till nästan Elfsborgs fästning men bara nästan, slutade med att vi fikade på en ångbåt i sällskap av en stor Trut (fågel). Sen hemmåt mot Örebro.
 
Senaste tiden har jag tränat och varit på gymet. Det är så galet roligt och frasen "strong is the new skinny" har blivit en motivation. Beställt Proteinpulver med smak av jordgubb och vitchoklad! testade även kalorifria nudlar ( som inte är helt kalorifria) men efter några min började jag må skit illa, det slutade med att jag spydde upp dom i 3 omgångar. I övrigt så sattsar jag på någon miniform av magrutor och riktigt fasta ben och en snygg rumpa till nästa sommar^^
 
20/8 börjar jag plugga på Komvux! Jättekul, jättespännande och jätteläskigt.
 
 

RSS 2.0