Örebro 27/11

 
Även om jag aldrig är lycklig så vet jag att det är lycka jag skulle ha känt om jag varit frisk, när snön började falla och marken blev vitare och vitare.
 
Nästa år ska jag vara lycklig den här tiden på året.
 
Mamma och lillebror kommer upp på fika i går. Jag hade gjort chokladtryffel tårta. Jag älskade den! Men i receptet under så är det inte samma recept på tryffeln som det är på bilden. Det på bilden är väldigt löst gämfört med hur tryffeln i receptet blir.
 
Har börjat leta lägenhet i Norrköping och kommer flytta i slutet av december, början av januari.
 

chokladtryffel tårta

 

Botten

·         150g smör

·         3dl strösocker

·         1dl kakao

·         2tsk vaniljsocker

·         2ägg

·         2dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175g. Smällt smör, tag kastrullen från plattan. Rör i socker,kako och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och avsluta med mjöl. Häll smeten i en springform. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 min. Kakan ska vara lite lös i mitten.

Tryffel

·         1dl vispgrädde

·         2msk smör

·         200g choklad

Hacka chokladen fint. Koka upp grädde och smör. Rör ner chokladen tills den smällt. Ställ kallt i minst 1 timme. Bred tryffeln på kakan. Ställ kallt minst en timme före servering.

Servera med vispad grädde.

Tips: blanda i valfria nötter i tryffeln eller strö ovan på t.ex. flagad mandel.


25/11

Sysslor/tidsfördriv fram till jul.
 
Chai te
 
 
Anteckningsbok
 
Liknande klänning från HM
Baka eget vörtbröd
 
 

25/11


6/11

Det känns märkligt att säga men jag ser lite mer ljus i mitt liv.
 
På psykiatrin i dag fick vi (mamma och jag) träffa en annan läkare, som va otroligt mycket bättre. Jag har fått utskrivet ångestdämpande som även hjälper mig med nattsömnen.
 
Jag kommer vara hos mom till på Fredag, då åker jag till Norrköping över helgen. Sen har jag tänkt att vara tillbaka på Lernia och komvux nästa vecka men orkar jag gå till Lernia i veckan så ska jag försöka ta mig dit. Har cykeln kvar på USÖ från igår, så det blir en ordentlig promenad på ca 1,5h från mom till Lernia. Tror inte det blir några problem om jag kommer till Lernia efter lunch.
 
Tyvärr har jag en bokraport att skriva och en artikel att rätta, uppdatera och lämna in på engelskan. Det är egentligen inte mycket men det känns jobbigt att bara tänka på det. ska försöka göra lite nu direkt innan maten är klar.
 
 
Finns inget internet hos mom så nästa inlägg kommer ev på Lördag.

5/11

Hade jag haft ork så hade jag målat eller iaf skissat upp en egen bild av mitt liv just nu.
Det skulle vara en bild av en flicka som sitter i samma ställning som flickan i inlägget under, hon skulle ha händerna på huvudet och ansiktet böjt mot knäna. Det skulle vara ljust runt henne men skuggor av långa klor skulle sträcka sig runt henne och täcka hela resten av pappret.
 
Jag vet inte hur det blir men för att få antideppresiv medicin i mitt tillstånd så måste jag vara under uppsyn i 2-3 dygn. Jag va på psykiatrin i dag, åkte in akut. Jag trodde ett tag att de inte skulle släppa mig därifrån, att jag skulle bli tvångs inlagd. Jag får panik av bara tanken. Skräcken jag kände när idiot läkaren inte ville att jag skulle lämna avdelningen va precis samma skräck som jag kände när jag va 8år. Jag hatar vuxen psykiatrin i Örebro, jag betalar hellre 30,000 för behandling på en privat kursgård än att få gratis vård på det där jävla psykhemmet.
 
När vi kom hem åt jag en varm måltid till lunch i ren panik, chock och protest. Protest mot att va ätstörd och i psykisk obalans. Chock och panik för upplevelsen på psykiatrin, känslan och upplevelsen av att jag va instäng/inlåst i en lokal med psykiskt störda människor som ville slita av mig kläderna, förstöra, förnedra och utnyttja mig, människor som njuter av av andra människors smärta, som vill droga ner mig och förstöra mig om och om igen. jag vill aldrig dit igen, ändå måste vi dit i morgon för en ny utvärdering för om jag ska läggas in eller inte. Säger dom att jag ska tvångsinläggas eller om de övertalar mamma eller någon annan att jag måste läggas in för mitt eget bästa så kommer jag få panik. Då måste ni rädda mig. Lova det. Vem det än är som läser detta. Mamma, pappa, erik, anna, vem som helst. USÖ, R-huset, vuxenpsykiarin och akutpsykiatrin.
 
Ångesten skriker i kroppen, jag har aldrig varit så extremt paranoid men nu känns det som läkaren och annan personal står utanför dörren och bara väntar på att jag ska gå ut själv så de kan föra bort mig och låsa in mig. Jag är orolig och rädd för i morgon när vi ska tillbaka.
 
Om jag mot alla odds och alla skräck skulle bli inlaggd så önskar jag av hela mitt hjärta att jag får ha med datorn så jag kan blogga och berätta om vad jag upplever. och skirva med någon på fb.
 
Jag älskar er alla
// Cecilia
 
http://thehatmanproject.com/?p=744

2/11

It´s hard to beat a person that never gives up.
 
even though I feel like this, most hours of the day.
I´m still alive and he is not.
 

RSS 2.0